Landerd

'Elke dag zo fijn mogelijk' tijdens seniorenvakanties BrabantZorg Reizen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Nog eens een op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Eenzaamheid komt op alle leeftijden voor. Wel komt eenzaamheid meer voor onder de alleroudsten. Na de leeftijd van ongeveer 75 jaar kunnen mensen te maken krijgen met een opeenstapeling van gebeurtenissen, die eenzaamheid in de hand werken. Denk aan het overlijden van een partner of leeftijdsgenoten en hun lichamelijke beperkingen.

Marcel Bongers, teammanager Bureau Horeca & Facilitair binnen BrabantZorg, vertelt dat BrabantZorg Reizen, één van de vakgebieden binnen het Bureau Horeca & Facilitair, kansen creëert voor ontmoeting, ondanks beperkingen. Het team van BrabantZorg Reizen zet zich in om senioren uit hun isolement te halen door hen een onvergetelijke tijd te bezorgen tijdens vakanties en dagtrips. Dit sluit perfect aan bij de visie van BrabantZorg om het voor de cliënten “Elke dag zo fijn mogelijk” te maken.

“Maar al te vaak horen we dat senioren niet meer mobiel zijn, ergens moeilijk heen kunnen gaan en dus niet meer onder de mensen kunnen komen en vervolgens versomberen. Soms kunnen senioren een tijdje weinig de deur uit. Misschien ook omdat ze niet goed weten met wie. Hoewel zij het wel gezellig zouden vinden om een dagje of zelfs langer met andere mensen eropuit te gaan,” volgens Bongers.

Bongers gaat verder over het belangrijkste doel, welke BrabantZorg Reizen nastreeft, namelijk om het voor senioren “Elke dag zo fijn mogelijk” te maken.

Eén van de bewoners van BrabantZorg locatie Catharinahof te Grave, Guus Selder (80) vertelt in het interview dat hij na het overlijden van zijn vrouw zich heeft aangesloten bij BrabantZorg Reizen. Genieten doet de heer Selder zeker wel ondanks zijn visuele beperking, vooral omdat het team van vrijwilligers perfect hierop inspeelt. Precies voor mensen als de heer Selder werd 24 jaar geleden met de reisjes voor senioren begonnen. Destijds werd namelijk al geconstateerd dat eenzaamheid een groeiend probleem was onder ouderen. Tijdens vakanties of dagtochten ontmoeten mensen elkaar, oefenen samen activiteiten uit, hebben samen plezier, eten samen en voelen zich weer verbonden met anderen. Zoals één van de gasten eens aangaf: “Ik ging als eenling op vakantie met BrabantZorg Reizen en kom als familie weer terug!”

Bongers licht de mogelijkheden binnen BrabantZorg Reizen toe:
“Eenzaam, slecht ter been of zorg nodig? BrabantZorg Reizen heeft in het reisprogramma 2018 vakanties in binnen- en buitenland en diverse dagtochten. We reizen per (rolstoel)bus, boot en vliegtuig. Het programma is zeer gevarieerd van opzet. Belangstelling voor cultuur, muziek, natuur of zon/zee/strand? Het is allemaal terug te vinden in de vakantiebrochure 2018 van BrabantZorg Reizen. Niet te vergeten de professionele begeleiding door vrijwilligers, die grote affiniteit hebben met senioren en, indien nodig, zorg kunnen verlenen.”

Ben je op leeftijd, kom je weinig buiten de deur of wil je gewoon nieuwe contacten opbouwen en onderhouden met leeftijdgenoten? Ga dan mee met BrabantZorg Reizen. Voor het aanvragen van de vakantiebrochure 2018 en voor meer informatie of reservering kun je bellen naar BrabantZorg: telefoonnummer 0412-622678 of e-mailen naar: brabantzorg.reizen@brabantzorg.eu

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties