Landerd

Eerste projecten Sportakkoord Landerd gaan van start

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De eerste vier initiatieven die gesubsidieerd worden vanuit het Sportakkoord Landerd zijn bekend. Initiatieven kunnen zich melden als zij een vernieuwend idee hebben. "Zo dragen we samen bij aan de drie thema’s: inclusief sporten en bewegen, jong vaardig in bewegen en een duurzame en vitale sportomgeving", laat de gemeente weten.

Via het sportakkoord moeten goede ideeën een kans krijgen om van de grond te komen. De eerste vier initiatieven dienen dan ook als inspiratie voor anderen om creatief met sport en bewegen aan de slag te gaan.

De initiatieven die succesvol de subsidie hebben aangevraagd zijn:
* Max Vitaal: een online platform dat de seniorenversie is van het inmiddels bekende Sjors Sportief.
* Fit door het leven kaartenactie: senioren kunnen met een ansichtkaart iemand uitnodigen om met hen te gaan bewegen.
* Sportgroep: beweegaanbod voor kinderen die motorisch minder vaardig zijn of niet gelukkig zijn in huidige aanbod in sport. En voor kinderen met een mentale en/of lichamelijke beperking.
* VolgMij: Leerlingvolgsysteem wat zich richt op de motorische ontwikkeling van kinderen.

Extra steuntje
Dominique Palmen (Landerd SpoRtZO) is blij dat de gemeente het Sportakkoord heeft opgepakt. "Als Landerd SpoRtZO zijn we heel erg betrokken bij het lokale sport en beweeglandschap. Ook zijn we zelf enthousiast aan de slag gegaan bij het ontwikkelen en verder brengen van initiatieven. Zo hebben we samen met een aantal partners aanvragen ingediend. Wij denken daarom graag mee met lokale initiatieven, óf en hoe ze in aanmerking komen voor subsidie. Via het sportakkoord hopen we dat er zoveel mogelijk initiatieven gerealiseerd kunnen worden. Initiatieven die net een extra steuntje kunnen gebruiken."

Kom zelf ook met een idee over sport en bewegen
De komende tijd zullen de vier initiatieven voorgesteld worden. "Wie weet inspireert het u als vereniging of particulier om ook de samenwerking aan te gaan. In september komt er opnieuw een aanvraagronde voor de subsidie uit het sportakkoord. Naar verwachting gaan we eind juni een bijeenkomst organiseren hierover."

Meer informatie over het sportakkoord Landerd is te vinden op www.landerd.nl/inwoners-en-ondernemers/sport/lokaalsportakkoord. Loopt u nu al met een idee rond om samen sporten te stimuleren? Neem gerust contact op met
- Dominique Palmen/Britt van Hooff, Landerd SpoRtZO via www.ssnb.nl/landerd
- Wendy van der Doelen, gemeente Landerd via wendy.vanderdoelen@landerd.nl

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties