Landerd

Eerste bijenhotels geplaatst voor bijenommetje Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Afgelopen weken zijn in Landerd de eerste bijenhotels geplaatst. Deze bijenhotels zijn onderdeel van één van de zogenoemde ommetjes in het kader van Landschappen van Allure. De ommetjes verbinden de dorpen meer met De Maashorst. Hiervoor zijn wandelpaden ontwikkeld van circa zes à zeven kilometer in en om Schaijk en Zeeland. De tochten voeren langs mooie plekken in het buitengebied. De gemeente Landerd heeft het initiatief genomen om voorzieningen voor bijen te koppelen aan één van deze routes: het bijenommetje.

Gemeentelijke specialist Natuur en Landschap, Sonja Manders, bij een van de bijenhotels.

Het is de bedoeling dat er in totaal twaalf bijenhotels komen, zodat de term bijenommetje geen loze kreet blijft. Waar mogelijk en nodig, komen geschikte bomen en struiken voor bijen en bloemenweiden. Op de route bevinden zich ook bankjes waar even uitgerust kan worden. De komende periode worden de andere bijenhotels ook geplaatst. Daarna komen ‘interieurbouwers’ (studenten) om de nestblokken aan te brengen. Er komen ook infopanelen met informatie over bijen en het specifieke gebied waar het bijenhotel staat.

Route
Het bijenommetje volgt grotendeels het knooppuntennetwerk. Op sommige plekken wijkt het er vanaf, om andere fraaie plekken te laten zien. De tocht is te volgen via routebewijzering. Medio juni is het bijenommetje gereed.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties