Landerd

Een winter vol verhalen: literaire winterwandeling in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Bibliotheek Landerd verzorgt speciaal in de wintermaanden januari en februari een wandeling vol verhalen in de dorpen Schaijk, Reek en Zeeland. Haal in de bibliotheek het gratis routeboekje op en je kunt op pad. Op de route vind je een aantal stops waar een poster met een QR-code hangt (de codes staan ook in het routeboekje). Scan de code met je mobiele telefoon en geniet van een kort winterverhaal of een mooi gedicht.

"De bibliotheek is een plek waar verhalen gedeeld worden", vertelt Wendy van Boekel namens de bibliotheken Schaijk en Zeeland. "We willen heel graag iets positiefs bieden met een link naar onze collectie vol prachtige verhalen. Het liefst buiten, corona-proof, zodat mensen de wandeling kunnen doen wanneer het hen uitkomt. Leesplezier én ontspanning."

Een winter vol verhalen
Wendy: "Als bibliotheek waren wij direct gecharmeerd van de nieuwe bundel ‘Een winter vol verhalen’. We hebben ervoor gekozen een selectie hieruit te laten voorlezen door onze eigen medewerkers. De bundel is heel divers. Er staan korte verhalen in, herinneringen, brieven en gedichten. De een vrolijk van toon, de ander wat meer ernstig, maar passend bij deze tijd. Aan deze bundel heeft een groot aantal bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers meegewerkt. Denk aan Merijn de Boer, Ronald Giphart, Bas Heijne en Tom Lanoye. De verhalen van deze schrijvers zijn tijdens de wandeling te horen. En denk je na de wandeling, dit smaakt naar meer, dan is dit boek ‘gewoon’ te leen bij onze bibliotheek."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties