Landerd

Bij Udensedreef Schaijk en Bosweg en Straatsven Zeeland

Drie nieuwe hondenlosloopgebieden in gemeente Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Hondenbezitters krijgen in Landerd drie nieuwe uitlaatplekken waar de hond los kan lopen. Medio februari zijn de hondenlosloopgebieden in het bos aan de Udensedreef in Schaijk en aan de Bosweg en Straatsven in Zeeland klaar. Parkeren kan bij charmecamping Hartje Groen, bij De Heische Tip en aan de Bosweg.

In de losloopgebieden in het bos staat met bewegwijzering aangegeven wanneer de hond los mag en weer aangelijnd dient te worden. Een overzicht van de losloopgebieden en bijbehorende parkeerplekken is te vinden op www.bezoekdemaashorst.nl

De Maashorst is een natuurgebied waar wandelaars, fietsers, ruiters, mountainbikers en hondenbezitters van genieten. "Het is de uitdaging om hen naast elkaar te laten recreëren", stelt een woordvoerder van Team De Maashorst. "Loslopende honden in delen waar dit niet is toegestaan kan verstoring bij broedvogels en wild veroorzaken. Of grote grazers raken geïrriteerd. Ook andere bezoekers kunnen zich storen aan loslopende honden. Op dit moment zijn er zes hondenlosloopgebieden. Nu komen er dus drie losloopgebieden bij om een goede verspreiding door het natuurgebied te bieden. Op deze manier kunnen mens en dier van De Maashorst blijven genieten."

In natuurgebieden moeten honden aangelijnd zijn. "Een hond kan vanuit enthousiasme of jachtinstinct (jonge) dieren opjagen of (dodelijk) verwonden. De achterblijvende geur van een hond kan ook schade aanrichten. Zo zal een ree haar jong in de steek laten en keren dassen niet terug naar hun verblijfplaats als de hond in de buurt is geweest van het nest. Honden hebben echter ook de ruimte nodig hebben om lekker te rennen en spelen. Daarom hebben we in De Maashorst een aantal hondenlosloopgebieden gemaakt."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties