Landerd

VDG deelt ansichtkaarten uit in Landerdse kernen

'Deuren van Oss staan open voor Schaijk en Reek'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/REEK - Leden van Voor De Gemeenschap, de grootste lokale partij van Oss, deelden zaterdag ansichtkaarten uit in Reek en Schaijk. VDG betreurt het dat Landerd binnenkort kiest voor een herindeling met Uden en wijst de inwoners van de twee Landerdse kernen op de vele nauwe banden die er bestaan tussen Reek en Schaijk en de Osse buurdorpen. Daarnaast attendeert VDG de Reekenaren en Schaijkenaren op de bestuurskracht en andere sterke punten van de gemeente Oss.

VDG, dat tien zetels heeft in de Osse gemeenteraad en twee wethouders in het college, bestaat al meer dan dertig jaar. De fractie maakte de afgelopen jaren een enorme groei door, omdat bij diverse herindelingen zich steeds veel nieuwe mensen aansloten, met name uit kleinere kernen als onder meer Herpen en Ravenstein.

Afgelopen zaterdag startte VDG een charme-offensief in Reek en Schaijk. "Landerd kiest binnenkort definitief voor Uden. Dat vinden wij jammer. Want vanuit Oss en haar dorpen hebben we altijd fijne onderlinge contacten met de inwoners van Landerd. In het bijzonder met de inwoners van Schaijk en Reek. We kennen elkaar van de middelbare school in Oss. We hebben samen nog gedanst en gedronken in de Rockefeller of tijdens carnaval in het Moesland. We komen elkaar tegen bij het voetbal of bij het korfbal. Of in ons bos, of we dat nu Herperduin of Maashorst noemen, het is ons gezamenlijke bos."

Volgens VDG heeft de gemeente Oss aantoonbaar bewezen er te zijn voor al haar inwoners. "Er wordt volop geïnvesteerd in de stad en dat is superbelangrijk. Maar óók in de dorpen. Inwoners van Herpen, Ravenstein, Berghem en Lith zijn tevreden. Want hun dorp is nog steeds hún dorp. Dit geldt ook voor de inwoners van onze laatste aanwinst Geffen, afgesplitst van de voormalige gemeente Maasdonk. Onze dorpsraden, met een goed lijntje naar de inwoners, verenigingen en instellingen, praten serieus met de gemeente over de verbetering van de leefbaarheid."

'Oss pakt haar verantwoordelijkheid'
Daarnaast pakt de gemeente Oss altijd haar verantwoordelijkheid in de regio, stelt VDG. "We zijn voortrekker op het gebied van (jeugd)zorg. We faciliteren de regionale belastingsamenwerking. We halen het vuilnis op bij de buurgemeenten. We hebben een burgemeester die voorop gaat in het op de kaart zetten van onze regio Noord-Oost Brabant. Wethouders en gemeenteraadsleden die benaderbaar en aanspreekbaar zijn. En ook open staan voor vragen en opmerkingen vanuit Landerd."

'Geen harde uitkomst'
Tijdens een op 21 maart gehouden enquête gaf een meerderheid van de Schaijkenaren (56,1%) aan bij een herindeling van Landerd het liefst aan te sluiten bij de gemeente Oss. De meeste Landerdse gemeenteraadsleden en het college van B en W hebben hier echter geen boodschap aan en zetten vól in op een fusie met Uden, constateert ook VDG. "Landerd kiest voor Uden. Dat is geen harde uitkomst van een enquête of een referendum, maar wel duidelijk de bestuurlijke koers van een meerderheid van de gemeenteraad."

VDG wil in ieder geval goede buren blijven met Schaijk en Reek. "Maar liever nog meer dan dat. De deuren van Oss blijven wat ons betreft open staan voor Schaijk en Reek."

|Doorsturen

M vd Linden

2018-11-05 20:54:58

Herindeling ?

Het enige kunstje wat je moet beheersen als Burgemeester wethouder of gemeente raadslid is;

Heel goed kunnen LIEGEN !!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties