Landerd

College Landerd presenteert Jaarrekening 2017

'De effecten van investeringen in de dorpen zijn nog zichtbaarder geworden'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Het Landerdse college van B en W laat weten dat de gemeentelijke financiën op orde zijn. Dat blijkt uit de jaarrekening 2017, die dinsdag 8 mei is aangeboden aan de gemeenteraad. Het afgelopen jaar stond in het teken van participatie, betrokkenheid en samenwerking. Iedereen doet mee vanuit een eigen rol in de samenleving; gemeentebestuur, individuele burgers, ondernemers, gemeentelijke organisatie, verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Ben Maathuis, wethouder financiën, is tevreden. "De jaarrekening kent een overschot van ruim 250.000 euro", licht hij toe. "De effecten van investeringen in de dorpen zijn nog meer zichtbaar geworden. Denk hierbij aan de centrumplannen Schaijk en Zeeland en de buitensportaccommodaties. In 2018 gaat dit nog verder vorm krijgen. Er is overigens niet alleen in stenen geïnvesteerd, maar ook in de samenleving. Voorbeelden hiervan zijn ‘Samen Landerd, Samen Beter’, de buurtsportcoach, opvang van statushouders en diverse activiteiten binnen het Sociaal Domein."
Daarnaast is volgens Maathuis hard gewerkt aan het project Meer Maashorst, een veiligere woonomgeving door bewustwording en buurtpreventieborden, de uitvoering van verkeersmaatregelen voor meer veiligheid in gebied Mun, de versterking van AgriFood in Landerd door de uitvoering van diverse projecten, het voorbereiden van een nieuw dorpshuis en sporthal in Zeeland en de verdere uitwerking van het dorpsontwikkelingsplan in Reek.

Raadsbehandeling
De gemeenteraad behandelt de jaarrekening 2017 in de vergadering van woensdag 4 juli. Het document is online te raadplegen op www.landerd.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties