Landerd

Cursus digitale vaardigheden in de bibliotheek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - In de Landerdse bibliotheken wordt dit najaar, in samenwerking met de gemeente, een cursus digitale vaardigheden gegeven voor inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland. De cursus duurt 10 weken. Bij genoeg aanmeldingen komt er een cursus voor beginners en een cursus voor gevorderden.

Omdat steeds meer informatie digitaal wordt aangeboden zijn goede digitale basisvaardigheden een voorwaarde voor informatievaardigheid. Iedereen moet kunnen werken met computers en internet om mee te kunnen doen in de huidige samenleving. Op dit moment is er sprake van een digitale kloof omdat 6 tot 10 procent van de Nederlandse bevolking onvoldoende digitale basisvaardigheden bezit.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn computerbegrippen, oefenen met toetsenbord en muis, internet, e-mailen en opmaken van tekst. De lessen vinden plaats op maandag en/of vrijdag van 14 tot 17 uur in de bibliotheken in Zeeland en/of Schaijk. Deelname is gratis. Aanmelden kan via 0486-451244 of zmd@nobb.nl. Meld daarbij of u een beginner bent of een gevorderde.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties