Landerd

Oproep om aan te melden voor Hoge Nood App

College wil meer openbare toiletten in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Stel, je loopt op straat en de nood is hoog. In de gemeente Landerd heb je dan een probleem, want er zijn nauwelijks openbare toiletten in Reek, Schaijk en Zeeland. De Landerdse VVD-fractie riep het college van B en W onlangs op te proberen daar verandering in te brengen.

"Samen met de Kerngroep voor Mensen met een Lichamelijke Beperking Landerd (KMLB) gaan wij met dit verzoek aan de slag", vertelt wethouder Moritz Böhmer. "We willen daarbij tegemoet komen aan mensen die, in veel gevallen vanwege ziekte, afhankelijk zijn van dit soort voorzieningen."

Hoge Nood App
Het geringe aanbod van openbare toiletten is niet alleen een Landerds, maar ook een landelijk probleem. Daarom is enkele jaren geleden de zogeheten Hoge Nood App ontwikkeld. Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met je smartphone. De app laat je de route naar het toilet zien, geeft voorzieningen weer – denk aan rolstoeltoegankelijkheid - en geeft zelfs reviews van voorgaande bezoekers.

Inmiddels zijn bijna 7.000 gecontroleerde locaties aangesloten op de Hoge Nood App, die meermaals in de prijzen is gevallen in binnen- en buitenland. Moritz Böhmer: "In Landerd zijn op dit moment slechts twee of drie locaties aangemeld op de app. Daar willen wij als college graag verandering in brengen. We hopen dat zoveel mogelijk plaatselijke ondernemers en horecagelegenheden zich aanmelden voor de app. Daarnaast komen de toiletten in onze eigen gemeentelijke gebouwen erop te staan."

De Hoge Nood App is gratis te downloaden voor iPhone- en Android-smartphones via de gebruikelijke app stores. Kijk voor meer info ook op www.hogenood.nu

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties