Landerd

Sybren Reitsma en Piet Hein Jonkergouw

CDA Landerd doet met twee lijsttrekkers mee aan verkiezingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Het leek er even op dat het CDA Landerd niet mee zou doen, maar de christendemocraten nemen op 21 maart toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Niet met één, maar met twee lijsttrekkers: huidig fractievoorzitter Sybren Reitsma en wethouder welzijn Piet Hein Jonkergouw.

Piet Hein Jonkergouw (links) en Sybren Reitsma.

Op de verkiezingslijst van het CDA veel ervaring voor de vermoedelijk laatste raadsverkiezingen in de gemeente Landerd. "Wij zijn ervan overtuigd dat de drang tot herindeling intussen onomkeerbaar is", stelt het CDA, dat tot nu toe altijd voor een zelfstandig Landerd was.

"Als partij met een onderscheidend geluid willen we in deze belangrijke periode niet ontbreken", zegt het lijsttrekkersduo Sybren Reitsma en Piet Hein Jonkergouw.
Met een derde plaats op de lijst is een terugkeer mogelijk voor Harrie van Dongen, met zijn kennis van Ruimtelijke Ordening en onroerend geldstromen een belangrijke informatiebron is. Daarna volgt de eerste nieuwkomer op de lijst, Jan Poels, varkenshouder en postcommandant brandweer Schaijk. Op de vijfde plaats Antoinet van Schooten, sinds korte tijd raadslid, met diepe wortels in de Zeelandse samenleving. Op de zesde en achtste plaats de nieuwkomers Ruben van Houtum, student rechten, en Jan Hein Jonkergouw, student bouwkunde. Daar tussen Gerard Selten, die met een lange lijst aan bestuursfuncties veel kennis heeft van de Landerdse gemeenschap. "Met deze ervaren mensen op de lijst zijn we in staat zijn om onze dorpen zo goed mogelijk opnieuw onder te brengen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties