Landerd

Provinciale Statenverkiezingen

CDA blijft ondanks fors verlies de grootste in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Ondanks een fors verlies is het CDA in de gemeente Landerd de grootste partij gebleven. De christendemocraten behaalden tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 16,8 procent van de stemmen in Reek, Schaijk en Zeeland. In 2015 sleepte het CDA in Landerd nog 25,7 procent van de stemmen in de wacht. De opkomst in de gemeente Landerd kwam uit op 57,3 procent, beduidend hoger dan bij de vorige verkiezingen (48,8 procent).

De VVD is de tweede partij in Landerd. De liberalen boeken een licht verlies en  komen uit op 16,6 procent van de stemmen. Dat was vier jaar geleden nog 18,2 procent.
Nieuwkomer Forum voor Democratie, landelijk de grootste tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, is de derde partij in Landerd met 12,9 procent, gevolgd door de SP met 11,6 procent (was 19,5 procent in 2015). Ook Lokaal Brabant, met Reekenaar Harold van den Broek in de gelederen, behaalt 11,6 procent van de stemmen in Landerd (was 1,2). De PVV komt uit op 6,7 procent (was 11,9) en D66 op 6,5 procent (was 8,1). De top tien van de grootste partijen wordt gecompleteerd door GroenLinks (4,6%), de PvdA (4,5%) en 50Plus (3,2%).

Waterschapsverkiezingen
Op 20 maart is tijdens de Waterschapsverkiezingen ook gestemd voor het nieuwe bestuur van Waterschap Aa en Maas. In de gemeente Landerd komt Water Natuurlijk (met onder anderen Klaas van der Laan uit Schaijk) met ruim 30 procent van de stemmen als grootste partij uit de bus, gevolgd door het CDA (25,6 procent) en de VVD (19 procent). De opkomst bij de Waterschapsverkiezingen in de gemeente Landerd was 54,34 procent.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties