Landerd

Burgemeesters Bakermans en Hellegers maken zich 'grote zorgen' over herindeling (UPDATE)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/UDEN - De Tweede Kamer heeft veel kritiek op de voorgenomen fusie van de gemeenten Landerd en Uden, zo blijkt vandaag tijdens de plenaire zitting in Den Haag. De burgemeesters Marnix Bakermans (Landerd) en Henk Hellegers (Uden) zijn niet gerust op een goede afloop, zo blijkt uit hun statement op de website OpwegnaargemeenteMaashorst.nl.

"We maken ons grote zorgen over het verloop van het debat in de Tweede Kamer", geven Bakermans en Hellegers aan. "Het voorliggende amendement doet geen recht aan het zorgvuldig doorlopen proces over de herindeling. Het uitvoeren van het amendement zal, gezien de grote verdeeldheid in Schaijk, naar onze verwachting niet leiden tot een gedragen andere gemeentelijke indeling.
Het voorstel tot herindeling van Uden en Landerd is tot stand gekomen na een uitgebreid en zorgvuldig proces van participatie met inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van de zes kernen. Nu wordt dit voorstel, zonder de gemeentebesturen en de inwoners van de zes kernen gehoord te hebben, door de Tweede Kamer gewijzigd. Wij vragen de Tweede Kamer dan ook het amendement niet aan te nemen."

Update 19.00 uur: De Tweede Kamer zou vanavond stemmen over de fusie, maar de stemming is tot nader order uitgesteld omdat het door CDA en GroenLinks ingediende amendement 'Schaijk bij Oss' technisch nog niet compleet is. De definitieve beslissing over de herindeling van Landerd en Uden volgt nu waarschijnlijk op 25 februari.

Update 20.00 uur: "We vinden het fijn dat de stemming over het amendement is uitgesteld, al hadden we uiteraard liever gezien dat het amendement niet op tafel lag", laten de burgemeesters Bakermans en Hellegers weten. "We gebruiken de tijd om met de Tweede Kamer in gesprek te gaan. We zullen aangeven dat we een zorgvuldig proces over de herindeling hebben doorlopen. Een proces waarin participatie met inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van de zes kernen een nadrukkelijke plek heeft gekregen. Morgen (vrijdag 12 februari, red.) praten we verder over het vervolg."

|Doorsturen

anton coolen

2021-02-11 20:47:52

Je hebt de wedstrijd pas gewonnen op de eindstreep.

Luister naar de burgers.

G@@f

2021-02-12 04:46:33

Vermoedelijk dat een zekere iemand(en) nu bedenkt dat een referendum nog niet zo'n gek idee wàs geweest... Niet kniezen, niet zeuren! Kijken nu niet meer terug maar vooruit!

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties