Landerd

'Noodverordening Covid-19' vastgesteld

Bosgebied rond Hofmansplas Schaijk afgesloten vanwege overlast motorcrossers

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op voorspraak van Landerds burgemeester Marnix Bakermans zijn de bossen rond de 'Hofmansplas' in Schaijk tot verboden gebied verklaard middels een 'noodverordening Covid-19'. Het gebied aan de Palmstraat is afgesloten na herhaaldelijke overlast van motorcrossers. 

"Naar aanleiding van meerdere meldingen afgelopen zondag hebben boa’s ongeveer 40 motorcrossers aangetroffen bij de zandwinplas van Hofmans in Schaijk", laat de gemeente Landerd weten. "Het bleek dat er in een besloten facebookgroep was opgeroepen naar deze locatie te komen om te crossen. De toezichthouders hebben in samenwerking met de politie een aantal crossers kunnen beboeten voor feiten als betreden van verboden terrein, veroorzaken van geluidsoverlast en frequente samenscholingen van groepen jongeren, recreanten en motorcrossers."

'Motorcrossers uit het hele land'
In het weekend van 2 en 3 mei zijn in totaal 20 motorcrossers bekeurd die uit het hele land waren opgeroepen om op dit terrein te komen crossen. Het gebied is gedeeltelijk afgesloten met hekken, maar er loopt ook een openbaar fietspad door het gebied. Overigens worden de sloten van de hekken regelmatig vernield om toch op het terrein te kunnen komen. "Het gebied moet afgesloten worden omdat alleen op deze wijze herhaling van de overtredingen kan worden voorkomen", stelt de voorzitter van de veiligheidsregio Brabant-Noord, de Bossche burgemeester Jack Mikkers.

Na deze constatering, en omdat al vaker overtredingen van de noodverordening op deze plek zijn geconstateerd, is in overleg met de eigenaar van het gebied besloten de zandwinplas van Hofmans en de directe omgeving daarvan aan te wijzen als verboden gebied in het kader van de noodverordening Covid-19. "Het gebied moet afgesloten worden omdat alleen op deze wijze herhaling van de overtredingen kan worden voorkomen. De werkzaamheden voor zandwinning kunnen tijdens het gebiedsverbod gewoon plaatsvinden."

'Onaanvaardbaar'
De aanwijzing gaat op voordracht van de burgemeester van Landerd, Marnix Bakermans. "In deze tijd is het onaanvaardbaar dat te veel mensen verblijven in hetzelfde gebied. Het is er te druk, daarom sluiten we het gebied af. Ik doe met klem een beroep op het gezonde verstand van mensen en om de richtlijnen te blijven naleven. Dat is echt nog steeds nodig."

|Doorsturen

Jan O.

2020-05-07 21:57:23

Strakke actie van politie en boa's zoals beschreven in het andere artikel. Ook complimenten voor Burgmeester Bakermans om in te grijpen.

Onbegrijpelijk dat mensen vanuit de randstad naar Brabant afreizen om te crossen, terwijl bekend is dat juist in deze regio de luchtkwaliteiet het slechts is.

En dan komen zij ook nog met de vervuilende motoren extra een bijdrage leveren. En de boeren worden gezien als de grote vervuilers.

Maar zoals we weten zijn wildcrossers moelijk te stoppen en zullen ze hun illegale crosspraktijken wellicht verleggen naar andere gebieden.

Wildcrossen is een soort ziekte die net als meerdere virussen moeilijk is te bedingen.

Pammetje

2020-05-08 09:17:02

Net zo dom of nog dommer dat crossers uit eigen regio of zelfs eigen dorp de boel kapot rijden en op asociale wijze de mensen die wandelen of paardrijden in de stof zetten met hun herrie aparaten. Met sport heeft dit niets te doen. Ik kan de bewoners in die omgeving goed begrijpen, die zitten altijd in de herrie, stank en stof. In Oss zit een prachtige crosbaan, ga lekker daar spelen met je zelf!

Roel van Schaijk

2020-05-08 13:53:53

Hèhè, er wordt - eindelijk - opgetreden tegen dit hufterig gedrag. Ik weet hoe moeilijk het is om effectief te handhaven, maar het kán dus wel. Chapeau!

Jammer dat dit gedaan wordt met als achterliggend argument de samenscholing in deze tijd, en niet vanuit overlast, gevaar, vernieling en asociaal gedrag.

Joost

2020-05-08 14:04:29

Erg jammer dat door toedoen van deze Randstaddebielen en een paar aso's uit deze konterijen het gebied op slot gegooid word! Ging er graag wandelen en ff zwemmen met de hond!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties