Landerd

Burgemeester Marnix Bakermans: 'We moeten alert blijven'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Beste inwoners,

Het is bijna 1 juni. Een dag waar vermoedelijk veel mensen naar uitkijken. Te beginnen, uiteraard, met de horecaondernemers zelf. De terrassen mogen weer open! Ook cafés en restaurants, mogen met een maximum aantal bezoekers van start. Een kopje koffie of een drankje drinken op een terrasje in de zon. Het leek voor Corona volkomen normaal en voor veel mensen een heerlijk moment van ontspanning. Tot het virus onze levens, wereldwijd, op de kop zette. Ineens waren alledaagse dingen niet meer vanzelfsprekend. Een moeilijke tijd, met ziekte, verlies, zorgen en maatregelen volgde. En nu gloort er licht aan de horizon en mag er bijna wekelijks ietsje meer. We mogen alweer samen buiten sporten. Kinderen mogen rustig aan terug naar school. Stap voor stap gaan we samen op weg naar ‘het nieuwe normaal’. Wat is dat fijn. Wat kijken veel mensen er naar uit om hun ouders weer te mogen opzoeken in het verzorgingshuis. Dan denk je, laat maar komen die versoepelingen.

Maar, beste mensen, toch een winstwaarschuwing, zoals ik ‘m al vaker gaf. We moeten alert blijven. Echt. Samen met de horecaondernemers hebben we gezorgd voor extra terrasruimte. Het is nu een gezamenlijke verantwoordelijkheid, ondernemer en bezoeker, om te zorgen dat we deze extra ruimte kunnen blijven bieden. Alléén als we onze verantwoordelijkheid blijven nemen, kunnen we zorgen dat de cijfers blijven dalen en de extra ruimte behouden blijft. Het blijft voorlopig spannend wat het afschalen van maatregelen voor effect gaat hebben. Dus ga niet naar drukke plekken en houd altijd 1,5 meter afstand. Of je nu gaat sporten, de hond uitlaat, naar familie gaat of op een terras zit. Houd afstand. Het is nodig.

Voor de mensen die het terras weer gaan opzoeken; proost! Geniet van een heerlijk kopje koffie of drankje. Ik hoop dat we er met z’n allen verstandig mee omgaan, zodat we vooral stappen vooruit kunnen blijven zetten met elkaar.
Ik wens u een zonnig Pinksterweekend.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

anton coolen

2020-05-27 19:44:11

Uiteraard voor een ieder .

Laten wij hopen dat de massa de nieuwe vrijheden niet gaat verpesten .

1 juni gaat hopelijk geen exodus worden van vertier buiten Uw woning . Deskundigen houden ..........

De risicogroep is al heel lang extra gebonden . Laten wij collectief zorgen dat de nieuwe vrijheden niet door extrover gedrag van de massa gaat terug brengen  en dus een  mega dip gaat geven .

Zeker in onze gemeenschap is er veel leed door de Corona .Veel plezier met de extra vrijheid  maar ga er goed mee om en DURF elkaar te corrigeren waar nodig ,denk ook aan de toekomst . Lange termijn denken is niet een ieder gegeven .

Burgemeester dank voor Uw woorden .

nico degen

2020-05-28 06:03:04

Sluit ik mij volleg bij aan. Let ook even op de looprichting bij supermarkten.

anton coolen

2020-06-03 08:34:20

Exodus: Dus Amsterdam.

Halsema noemt Amsterdam  de huiskamer van Nederland. Wij denken dat toch niet.

GroenLinks heeft zondag via facebook de mensen opgeroepen om te komen. Zie gisteren bij het vragenuurtje in de Tweede Kamer de onschuldige opmerking van Klaver. "Dit had niet gemogen" en dan probeert hij vervolgens de schuld richting de Minister te sturen.

Laat Halsema maar eens een dag een bezoek brengen aan onze regio. Bezoek te brengen aan zieken van Corona en nabestaanden.

Denk dat haar egogedrag zal bijsturen.

Triest Triest en Triest.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties