Landerd

Burgemeester Marnix Bakermans: 'Koop lokaal maar winkel niet op piektijden'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Beste inwoners,

De afgelopen weken hebben we in het hele land te maken gehad met nog meer beperkingen. Dat was nodig en gelukkig zien we ook resultaat. Het aantal mensen dat positief getest wordt in Nederland neemt af. We zijn er zeker nog niet, dagelijks zijn er nog veel nieuwe besmettingen. Ook in Landerd is dat zo, vooral in Schaijk blijft het aantal besmettingen hoog. In totaliteit neemt het aantal besmettingen af. Dat is te danken aan onszelf, omdat we er samen de schouders onder blijven zetten. Laten we dat volhouden.

We kunnen weer een klein stapje vooruit en dat is mooi. Zoals we hoorden van de minister-president, hopen we richting de feestdagen eind december nog iets meer ruimte te krijgen. Dat kan alleen als we de maatregelen heel erg goed in acht blijven nemen. Maximaal drie mensen thuis ontvangen, in groepjes van maximaal vier mensen op straat, thuisblijven en testen bij klachten, handen wassen, thuiswerken enzovoorts… u kent het.

Met het oog op de komende decembermaand vraag ik uw aandacht voor winkelen en boodschappen doen. Winkeliers maken zich terecht zorgen over de te verwachten drukte in de winkels. U kunt helpen die drukte te voorkomen. Of het nou gaat om Black Friday, inkopen doen voor sinterklaas of boodschappen doen voor kerst. Winkel verantwoord in coronatijd! Koop bijvoorbeeld lang houdbare producten nu al, winkel niet op piektijden en koop lokaal. En als u zelf even niet kunt gaan, schroom niet, vraag de buren. We zijn er voor elkaar. Vanzelfsprekend houdt u 1,5 meter afstand, komt u zoveel mogelijk alleen en draagt u een mondkapje.

Laten we met elkaar de decemberdrukte spreiden. Des te groter is de kans dat we met meer mensen aan het kerstdiner kunnen zitten. Over kerstdiner gesproken. Denk daarbij ook aan de mogelijkheden die lokale horeca en restaurants u bieden. Zij maken het u met alle plezier gemakkelijk en kunnen u ook thuis van heerlijk eten voorzien. U steunt daarmee de plaatselijke ondernemers, maakt het gemakkelijk voor uzelf én voorkomt teveel drukte in de winkels. Voor nu: geniet van een aangepaste maar toch fijne Sinterklaastijd.

Marnix Bakermans
Burgemeester van Landerd

|Doorsturen