Landerd

Burgemeester Marnix Bakermans: 'Er gloort licht aan de horizon'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Beste inwoners,

Het is intussen een jaar geleden dat het coronavirus ons dagelijks leven overhoop haalde. We wisten toen nog niet precies wat ons te wachten stond. Een jaar later vraagt het nog steeds veel van iedereen. We zijn er wel ‘klaar mee’. Iedereen snakt naar meer ruimte, meer bewegingsvrijheid, terug naar het leven zoals we dat gewend waren.

Lichtpuntjes
Er gloort licht aan de horizon. Natuurlijk gaat dat langzamer dan we zouden willen. En toch is het belangrijk dat we de lichtpuntjes zien. Heel voorzichtig laat het kabinet de teugels een beetje vieren. Laten we blij zijn met die stapjes vooruit, hoe klein soms ook. Er is iets meer ruimte voor winkeliers, mensen met contactberoepen mogen aan de slag. Jongeren tot 27 jaar kunnen weer op hun club trainen. Ook leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo’ers treffen elkaar weer op school. Mooie eerste stapjes. In Landerd zijn de huisartsen aan de slag met het inenten van inwoners. Ik mocht afgelopen week in Schaijk en Zeeland een kijkje nemen. Fijn dat zoveel mensen zich laten vaccineren. Het vaccineren is de weg naar de echte vrijheid, dus doe het voor uzelf, uw familie, vrienden en ons allen!

De accu opladen
Een ander lichtpuntje is het fijne voorjaarsweer. Het nodigt uit om naar buiten te gaan, te wandelen, fietsen, lekker bewegen, van de zon genieten. Dat geeft energie en is bovendien gezond. Weg met de zogenaamde ‘coronakilo’s’ en buiten de accu opladen. Dan boffen we met de mooie natuurrijke omgeving waarin wij wonen. Maak er gebruik van, er is ruimte genoeg voor iedereen, ook met anderhalve meter afstand.

Ik vertrouw op u
Om stappen vooruit te blijven zetten, moeten we telkens heel goed beoordelen wat kan en onder welke omstandigheden. Daar hebben we als gemeente ook zeker oog voor. Binnen de mogelijkheden kijk ik liever naar wat wel kan, in plaats van dat we boetes uitdelen. De cijfers laten echter wel zien dat we goed moeten blijven opletten met z’n allen. Het aantal besmettingen neemt weer toe. Hoe u ook aankijkt tegen het virus, de maatregelen van de overheid of de mate van versoepelen, we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde: virus weg, vrijheid terug. Ik vertrouw erop dat iedereen doet wat nodig is om het virus te bestrijden.

Koop lokaal
Lokale horeca, winkeliers en andere ondernemers maken moeilijke tijden door. In de Arena van deze week vragen we hier extra aandacht voor. Ik doe graag de oproep aan u om zoveel mogelijk lokaal te kopen. Daarmee ondersteun je de ondernemers die in eigen dorp voor ons klaarstaan met producten en diensten. Zo helpen we elkaar deze tijd door. En dat is uiteindelijk de enige manier. Hoe lang het ook duurt, we moeten het vooral samen blijven doen.

Marnix Bakermans
Burgemeester van Landerd

|Doorsturen