Landerd

Burgemeester Marnix Bakermans: 'Corona is nog niet voorbij, blijf oppassen'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Beste inwoners,

De vakantieperiode dient zich aan. Een periode waarin veel mensen een tijdje vrij hebben en rust nemen. Vaak ook een tijd van bezinning. Van terugkijken, vooruitkijken en nieuwe energie opdoen. Want wat een tijd was het. En is het nog steeds. Want al lijkt het gelukkig rustiger, corona is nog niet voorbij. De berichten over nieuwe oplevingen van het virus volgen elkaar nog steeds op. Reisadviezen blijven van kleur veranderen. Het blijft gewoon oppassen geblazen.

Niettemin kunnen de kinderen volgende week van hun welverdiende vakantie gaan genieten. Net als voor iedereen, was het ook voor hen een indrukwekkende tijd, waarin er veel van ze gevraagd werd en waarin juist minder kon en mocht. Ook voor de ouders was het een uitdaging om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. En dan heb ik het nog niet over ziekte en overlijden van dierbaren, die een enorme impact op velen hebben gehad.

U leest het, ik ben al een beetje aan het terugkijken. Ik denk aan het persoonlijk leed van mensen, de zieken, eenzame ouderen, hoe we werden overvallen door de plotselinge heftigheid van het virus. Maar ik voel ook trots. Op onze Landerdse samenleving, die zich kranig door deze periode heeft geworsteld. De vele hulpverleners, zorgmedewerkers, organisaties en vrijwilligers die te hulp schoten. Daar mag u met name zelf enorm trots op zijn. Wat een inzet en wat een flexibiliteit. Laten we dat vasthouden met z’n allen. En dat kan alleen, als de boog ook even wat minder gespannen mag staan. Vakantietijd, het komt als geroepen.

Ieder van u zal met zijn of haar eigen blik terugkijken op de afgelopen tijd. Afhankelijk van de wijze waarop u erbij betrokken bent geraakt. Voor niemand uitgezonderd zal gelden, dat een periode van rust welkom is. Dat kan thuis zijn, weg in eigen land of de grens over. Ga in elk geval veilig op reis en kom goed weer terug. Ik hoop dat u er van geniet en straks met nieuwe energie weer verder kunt.

Fijne vakantie!

Marnix Bakermans
Burgemeester Landerd

 

|Doorsturen

anton coolen

2020-07-08 14:28:24

Minder dan 1,5 meter, liefst bijna tegen elkaar. O.a. de raadsleden en een aantal andere lieden bij de Notaris in Schaijk, gisteren namiddag, avond.

Onze volksvertegenwoordigers gaven exact aan hoe het NIET moet. Men stond bijna tegen elkaar aan en er was bijna geen doorkomen aan. Wel heel hecht dus, hierin geen tegenstellingen in de opstelling a.u.b. "altijd MINDER dan 1,5 meter" Zo zie je, ze kunnen het toch helemaal met elkaar eens zijn... 

Dames en heren, volgende keer een beter voorbeeld. Uiteraard begrijp ik het als het zo gezellig is, maar daar zit nu juist het venijn. Volgende keer een beetje beter opletten. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en zorgen voor de medemens.

Prettige vakantie en blijf gezond.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties