Landerd

Burgemeester Marnix Bakermans: 'Beste inwoners, hou vol!'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Met enige zorg ben ik het afgelopen weekend ingegaan. Met het besef dat deze tijd veel van een ieder vraagt en voor sommigen die last misschien als te zwaar ervaren wordt.

En dan nog dat mooie weer! Dat zonnige weer blijkt een onterechte zorg geweest. Met trots kan ik zeggen dat we ons in Landerd goed hebben gehouden aan de richtlijnen! Ik zie mensen wandelen, hardlopen en fietsen. Alleen of met z'n tweeën en met voldoende afstand tot elkaar. En ja, zo af en toe moeten we nog mensen aanspreken om duidelijk maken dat dit gedrag nodig is om onszelf en anderen te beschermen. Dat is gelukkig nog maar een enkeling, want de tijd van waarschuwen is voorbij, overtreden is beboeten.

Hoewel het erop lijkt dat in Brabant de druk op de intensive cares langzaam stabiliseert, zijn er ook afgelopen week positieve tests afgenomen. De druk op de zorg en alle medewerkers blijft onverminderd groot. De opdracht blijft dan ook: hou vol!

Graag vraag ik jullie aandacht voor al die mensen die hun dierbaren in deze tijd verliezen. Sommige met, of verdacht van Corona, anderen door andere oorzaken. Voor allen geldt dat zij onder zeer trieste omstandigheden afscheid moeten nemen. Onze uitvaartverzorgers en ritueelbegeleiders proberen samen met de nabestaanden een mooie herinnering te creëren binnen alle noodzakelijke grenzen die nu gesteld worden! Blijf zoeken naar verbinding om elkaar ook in deze tijd tot steun te zijn.

De paasdagen staan voor de deur. Normaal gesproken dagen waarin we elkaar opzoeken en omarmen. Het zal dit jaar anders zijn.

Lieve mensen. Hou vol.

Marnix Bakermans
Burgemeester van Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties