Landerd

Schaijks raadslid gaat als eenmansfractie verder; 'niet netjes en niet correct'

Breuk tussen Jordi Zwaans en DS97

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Jordi Zwaans (foto) stapt op als gemeenteraadslid voor DS97 en gaat als eenmansfractie verder in de Landerdse raad. Het vertrek van de Schaijkenaar hing al in de lucht nadat hij tijdens de raadsvergadering van 24 oktober tegen het amendement van zijn partij stemde. Het amendement was bedoeld om de inwoners de laatste, beslissende stem te geven in het herindelingsproces van de gemeente Landerd. "Naast het verschil van mening over het betrekken van de inwoners had Jordi moeite met het accent op Schaijk van onze partij", laat het bestuur van DS97 in een persbericht weten. (foto: Marc van Zuylen, LanderdFotografie)

DS97 is teleurgesteld dat Zwaans zijn raadszetel meeneemt. "Dat is niet netjes en zeker niet correct. Die zetel is van DS97 ook omdat Jordi hem niet zelf met voorkeur heeft behaald. Maar in de praktijk gaat het helaas vaak op deze manier."

'Voorkeur voor Uden'
Binnen DS97 zijn er, net als in Schaijk, leden met voorkeur voor Oss en voor Uden. Zwaans heeft een voorkeur voor Uden. "Die voorkeur was al voor de verkiezingen bekend en geaccepteerd. Zijn stem voor het proces met Uden is en was op zich geen probleem", stelt het partijbestuur. "Ons amendement was bedoeld om de inwoner een echte stem te geven in het proces van herindeling. De tegenstem van Jordi raakte DS97 zwaar, omdat het ingaat tegen de belofte die wij als partij steeds hebben gedaan. Na de raadsvergadering zijn er diverse gesprekken gevoerd met bestuur, fractie en Jordi. Doel was een weg te vinden waarop DS97 en Jordi gezamenlijk in vertrouwen verder de toekomst in konden. Veel energie is er door alle betrokkenen in gestoken om als eenheid verder te kunnen. In het laatste gesprek met Arie de Kleijn (fractievoorzitter van DS97) en bestuurslid Ben Maathuis heeft Jordi zelf de knoop doorgehakt en aangegeven apart van DS97 door te willen gaan in de gemeenteraad van Landerd."

'Laatste stem voor inwoners'
Volgens het bestuur van DS97 zijn de leden van de Schaijkse partij het eens over het feit dat er meer informatie moet zijn om een goede keuze te kunnen maken. "Wij hebben steeds gesteld dat we beter moeten worden van een fusie en zijn unaniem over het feit dat de inwoners de laatste stem moeten krijgen. Dat heeft DS97 steeds uitgedragen: voor de verkiezingen, tijdens de verkiezingen en na de verkiezingen. Overigens is publiekelijk bekend dat ook aanhangers van andere partijen vinden dat de inwoners te weinig invloed en informatie krijgen en dat de inwoners de laatste stem moeten hebben." 

|Doorsturen

Adri Ekstijn

2019-11-22 16:24:48

Voor DS'97 uiteraard jammer, maar hoe zou Nederland er op voorruit gaan met politici met zulk verguld karakter. Je standpunt houden en niet andermans belangen dienen! Een man een man, een woord een woord! 

Respect!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties