Landerd

Boswachters op pad in De Maashorst met hondentraktatie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Zondag 25 augustus van 9 tot 13 uur gaan boswachters, BOA’s en vrijwilligers in De Maashorst aangelijnde honden trakteren op hondenkoekjes. Hiermee willen de boswachters aandacht vragen voor het aanlijnen van honden in het natuurgebied. Ook worden bezoekers geattendeerd op de hondenlosloopgebieden en worden brochures uitgedeeld met uitgebreide info en locaties. Daarnaast kun je bij de boswachter meedoen met een prijsvraag, waarbij natuurliefhebbers een excursie met koffie/gebak kunnen winnen. De boswachters zijn te vinden bij allerlei ingangen en in diverse hoeken van De Maashorst, van Uden tot en met Herperduin. (foto: Staatsbosbeheer)

Op dit moment zijn er zes hondenlosloopgebieden in De Maashorst. Eind 2019 komen er drie hondenlosloopgebieden bij. Op deze manier kunnen mens en dier van De Maashorst blijven genieten. Kijk voor meer info over de hondenlosloopgebieden op www.bezoekdemaashorst.nl of www.allemaalmaashorst.nl.

"Boswachters zien helaas nog veel loslopende honden in delen waar dit niet is toegestaan. Dat kan verstoring bij broedvogels en wild veroorzaken", laat Staatsbosbheer weten. "Bijna alle dieren in de natuur zijn bang voor een hond. Bij het op de vlucht slaan voor een hond, verliezen ze kostbare energie en dit kost dan ook veel stress. Ook andere bezoekers kunnen zich hinderen aan loslopende honden. Kinderen zijn er vaak bang voor. Grote grazers raken geïrriteerd waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Wandelaars die de honden hebben aangelijnd krijgen een beloning voor de hond. Door dit positieve gedrag te stimuleren, hopen de terreineigenaren hondenbezitters op een sympathieke manier bewust te maken van de noodzaak om de hond aan te lijnen. De Maashorst is een natuurgebied waar wandelaars, fietsers, ruiters, mountainbikers en hondenbezitters van genieten. Veiligheid voor mens en dier is prioriteit. Het is de uitdaging om al die recreatiestromen naast elkaar te laten recreëren. Om dit goed en veilig te laten verlopen, zullen de recreanten de paden moeten delen met elkaar én met de dieren. Tijdens de voorlichtingsactie zullen de boswachters op een positieve manier uitleg geven over de toegangsregels en aangeven wat de eventuele gevolgen zijn indien bezoekers geen rekening houden met elkaar en de regels. Speciale aandacht gaat uit naar de bezoekers met honden."

De hondenvoorlichtingsactie wordt georganiseerd door SSIB (Samen Sterk in het Buitengebied), de gemeenten Oss, Uden, Bernheze en Landerd en Staatsbosbeheer.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties