Landerd

‘Niet terecht dat wij in het verdomhoekje zitten’

Boeren hangen spandoek op bij gemeentehuis Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – Vele honderden boeren en telers protesteren vandaag op het Malieveld in Den Haag tegen de in hun ogen misplaatste beeldvorming over de agrarische sector. Ze voelen zich in de hoek gezet als milieuvervuilers en wetsovertreders en willen dat gevoel publiekelijk uiten. Ook in de gemeente Landerd kwamen de boeren dinsdagochtend in actie. ZLTO Landerd-voorzitter Bart Voet hing, geholpen door burgemeester Marnix Bakermans en wethouder Ben Brands, een spandoek met de tekst ‘#trotsopdeboer’ op bij het gemeentehuis in Zeeland.

Wethouder Ben Brands (links), ZLTO Landerd-voorzitter Bart Voet (midden) en burgemeester Marnix Bakermans bij het spandoek.

Ook de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) voert vandaag actie in Den Haag. Om de actie steun bij te zetten hangen ZLTO-leden op verschillende plekken spandoeken met de tekst #trotsopdeboer op. Zo ook de ZLTO Landerd. Bart Voet: “Wij boeren staan midden in de maatschappij en vervullen een sleutelrol. Niet alleen als voedselproducent, maar ook als leverancier van groene energie, van biobased grondstoffen, van zorg, van natuurbeheer, van leefbaarheid, van biodiversiteit, van recreatie en beleving. Boeren zijn juist de oplossing in plaats van het maatschappelijk probleem. Daar geloven we in en daar zijn we trots op. Het is onterecht dat wij in het verdomhoekje zitten en dat de beeldvorming rond agrariërs steeds verder verslechtert. Wij doen er als landbouwsector alles aan om onder meer stikstof te reduceren en dierenwelzijn te verbeteren.”

‘Agrarische gemeente’
Wethouder Brands vindt het prima om het spandoek aan de gevel van het gemeentehuis te hangen. “Landerd is een agrarische gemeente. Samen met de ZLTO en met vele andere partijen werken we hard aan de ontwikkeling van kringlooplandbouw en verantwoord agrarisch ondernemen. Denk aan Proeftuin De Peel, waar we werken aan vernieuwing van de agrarische sector die noodzakelijk is. We investeren daar met z’n allen in en zetten er samen de schouders onder. Dat de regelgeving voor agrariërs ingewikkeld is en voortdurend verandert, maakt het niet gemakkelijk. Ik begrijp dat ze een signaal willen afgeven, de boodschap op het spandoek spreekt verder voor zich.”

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties