Landerd

Brussengroep om ervaringen uit te wisselen

Bijeenkomsten voor kinderen met broertje of zusje met beperking

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VEGHEL - Broertjes en zusjes (brusjes) van een kind met een beperking beseffen heel goed dat zij een broertje/zusje hebben dat zich anders ontwikkelt. Daarnaast ervaren zij dat dit kind een aparte positie inneemt in het gezin en anders wordt bejegend door de ouders en de omgeving. Soms hebben zij last van het gedrag van dit kind, de extra zorg en aandacht die dit van de ouders vraagt en van de reacties vanuit de omgeving. De praktijk wijst uit dat brussen steun ervaren aan het uitwisselen van ervaringen in een groep met leeftijdgenoten en herkenning vinden bij elkaar. In Veghel start binnenkort een zogeheten Brussengroep voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De eerste kennismaking is maandag 20 september van 16 tot 17.15 uur.

In deze groep wordt met elkaar bekeken hoe je in de dagelijkse praktijk met situaties kunt omgaan en worden ideeën en ervaringen uitgewisseld, daarnaast wordt informatie gegeven aangepast aan de leeftijd van het kind met betrekking tot bepaalde beperkingen. Het gaat om zes bijeenkomsten met voorafgaand een intake met ouders en het kind. De groep wordt begeleid door twee begeleiders waarbij een samenwerking is tussen Indigo en ONS welzijn. Bij voldoende belangstelling is er ook een ouderavond mogelijk om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Kinderen uit Landerd, Uden en Meierijstad kunnen deelnemen aan deze brussengroep.

Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met CJG Meierijstad via 0413-381060 (ma-vr tussen 9 en 13 uur) en cjg@meierijstad.nl. Of kijk op www.cjgmeierijstad.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de Brussengroep.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties