Landerd

Bellen met de locoburgemeester

Door Locoburgemeester Ben Brands

In verband met de vakantie van burgemeester Bakermans, is deze week loco-burgemeester Ben Brands aan het woord.

Brand in Schaijk
Vorig weekend werd Schaijk opgeschrikt door een forse schuurbrand. De hulpdiensten hebben adequaat gehandeld en gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Wel is er sprake van grote materiele schade en verlies van goederen met grote emotionele waarde. De band Lijn 99 heeft met een crowdfundingsactie al een flink bedrag binnengehaald om een nieuwe bus te kunnen financieren. Dit zegt iets over saamhorigheid en gemeenschapszin; daar mogen we trots op zijn.

Moeschakamp
Vorige week bezocht mijn collega Moritz Böhmer het Moeschakamp en trakteerde de ruim driehonderd kinderen namens de gemeente op een ijsje. Een groot compliment voor de vrijwilligers die er ook dit jaar weer voor zorgden dat de kinderen uit Schaijk een fantastische week hadden vol sport, spel en avontuur.

Brandgevaar door droogte
Via deze weg een oproep aan alle inwoners. Het is al langere tijd droog in de natuur, de kans is dan ook aanwezig dat er een natuurbrand ontstaat. Hulpdiensten en natuurbeheerders zijn natuurlijk extra alert, maar ze vragen ook om uw medewerking. U kunt nog steeds de natuur in, maar gebruik geen open vuur en meld verdachte situaties direct bij de hulpdiensten. Veroorzaak niet per ongeluk een brand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. En parkeer uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.

Ontwikkeling Dorpshuis Zeeland
Vorige week hebben we een mooie stap kunnen zetten in de ontwikkeling van het Dorpshuis Zeeland. We hebben namelijk op hoofdlijnen een overeenkomst gesloten met de familie Van Tiel, waardoor de locatie van Salt & Pepper en de naastgelegen woning vrijkomen. Samen met de locatie van het Parochiehuis ontstaat dan een plek voor de bouw van een nieuw dorpshuis met daarachter ruimte voor een nieuwe sporthal. De eerste enthousiaste reacties hebben mij inmiddels bereikt.

Oerlekker Maashorst
De campagne rondom Oerlekker Maashorst is in volle gang. Vier burgemeester uit de regio prijken op mooie posters om dit evenement mee te promoten. Zo ook onze eigen burgemeester Bakermans. Er worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd in de regio. Kijk voor meer informatie op www.oerlekkermaashorst.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties