Landerd

Bellen met de burgemeester...

Door Burgemeester Marnix Bakermans

We zitten in het laatste kwartaal van de gemeente Landerd, het gaat snel. Mijn agenda vult zich steeds meer met ‘laatste keer’-overleggen. Dat is een gek gevoel maar toch ben ik ook trots op hoe we als Landerd straks verder kunnen in Maashorst. Afgelopen week onthulden we het logo, dat was een mooi moment. Ik ben heel benieuwd wat u van het logo vindt?

De jeugd heeft de toekomst
Afgelopen weken heb ik best veel dingen gedaan rondom de jeugd. Zo mocht ik samen met de burgemeester van Uden een kort filmpje opnemen om leerlingen uit te nodigen voor de Kindergemeenteraad. Alle leerlingen van groep 7 met goede ideeën en die het leuk vinden om iets voor leeftijdsgenoten te betekenen, kunnen zich opgeven. Hoe hiervoor de socials in de gaten of vraag even op school hoe dat kan.

Ook mocht ik de opening verrichten van ‘yes day’ op basisschol De Wizzert in Zeeland. Dat was een leuk moment met de leerlingen van groep 4/5.
Maar ook de oudere jeugd kreeg aandacht maar dan in een andere vorm. Ik was aanwezig bij een regionaal overleg met als thema ‘drugsgebruik bij evenementen’. Het is van groot belang om samen deze groter wordende problematiek aan te pakken.

60 jaar VCO
De voetbalvereniging VCO uit Zeeland bestaat 60 jaar, wat een mijlpaal! De feestelijkheden konden nu gelukkig doorgang vinden nadat het al een was uitgesteld. Ik was uitgenodigd om erbij te zijn en mocht zelfs iedereen toespreken. Het was een feestelijke avond!

Dorpsontwikkeling Zeeland en Schaijk
Samen met het college was ik op bezoek bij Natuurlijk Schaijk en Initiatief Zeeland. Wederom waren we enorm onder de indruk van de vele initiatieven die in onze gemeenschappen genomen worden. Er gebeurt echt van alles, van dorpshuizen tot eenzaamheidsbestrijding en van duurzame energie-inkoop tot ecologisch bermbeheer. Fantastisch! Deze bijeenkomsten maken duidelijk dat de kracht en initiatief echt in de kernen zelf zit. Mooi dat wij daar als gemeente, op onderdelen, aan bij kunnen dragen. We constateerden dat het belangrijk is dat het college van Maashorst, zodra het aan de slag is, snel kennismaakt met deze krachtige ontwikkelingen.

Centraal stembureau
De verkiezingstijd is nu echt begonnen. De zitting van het Centraal stembureau is geweest. Alle partijen hebben een lijstnummer gekregen en de kandidaten zijn bekend. Ik ben reuze benieuwd voor welke partij u gaat kiezen. Maar ik vind het veel belangrijker dát u gaat kiezen. Laat uw stem gelden straks!

Reguliere afspraken
Uiteraard stonden er ook weer veel reguliere afspraken in de agenda. Bijvoorbeeld de gezamenlijke raadsvergadering met Uden, collegevergaderingen, het overleg met de griffier, gesprekken met de kwartiermaker Maashorst en het overleg met onze gemeentesecretaris.

Beste inwoners, zoals ik al zei, het laatste kwartaal is ingegaan. De tijd om terug te blikken op de Landerdse jaren breekt aan. Wat was uw mooiste moment de afgelopen 27 jaar? Ik heb er een aantal en ga daar eens even goed over nadenken hoe ik die met u kan delen.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties