Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De herfst is nu echt begonnen. We hebben afgelopen week meer regen dan zon gezien. Het is de tijd van het jaar om op de bank weg te kruipen met een boek en een kop thee. Een boek lezen zat dat er niet echt in de afgelopen weken maar ik ging wel bij iemand op de thee!

Kennismaken en netwerken
Het is belangrijk om de contacten met de gemeenten in onze regio goed te onderhouden. De afgelopen twee weken stonden er een aantal bijpraatmomenten gepland. Het begon met de Regiodag Noordoost Brabant. Hier komen alle wethouders, burgemeesters en gemeentesecretarissen uit de regio samen om inhoudelijk over de lopende zaken te praten. Afgelopen week ging ik op de thee bij burgemeester Caroline van den Elsen van Boekel om kennis te maken. We spraken over onder andere de ontwikkelingen in onze gemeenten.

Later in de week was de burgemeesterskring Brabant Noordoost. We komen regelmatig met alle burgemeesters bij elkaar om elkaar te informeren. Deze keer schoof Commissaris van de Koning Ina Adema aan. Een mooie gelegenheid om haar beter te leren kennen en te vertellen over Landerd.

AgroProeftuin De Peel
Dinsdag bezocht ik samen met mijn collegeleden van Landerd en het college van Uden de AgroProeftuin De Peel. Het is een prachtige plek waar pioniers werken aan een duurzame toekomstgerichte agrarische productie. We spraken met ondernemers die bevlogen vertelden over hun mooie werk.

Podcast Maashorst
Er staat weer een nieuwe podcast online. Dit keer sprak ik met Guus Weitzel, een zeer betrokken inwoner uit Reek. We spraken over de verbinding in de kernen en dan met name in Reek. Hoe een kleine kern grootse dingen doet, wat een mooi verhaal is dat! Luister naar de podcast op we de website www.opwegnaargemeentemaashorst.nl

Zeelandse Ondernemers Vereniging
Ook was ik op bezoek bij de Zeelandse Ondernemers Verenging (ZOV). Op hun verzoek bespraken we de toekomstige ontwikkelingen in gemeente Maashorst. Verder stonden we stil bij het aanstaande afscheid van Tinus en Trees Verstraten van café het Oventje. Deze maand is er nog tijd om afscheid van ze te nemen.

Raadsvergadering
Donderdag was de raadsvergadering waar nog een aantal besluiten werden genomen. De Repelakker III en de Transitievisie Warmte stonden onder andere op de agenda. Beide gemeenten stelden de visie vast. We naderen het einde van deze raadsperiode want er staat nog maar één raadsvergadering gepland voordat de herindelingsverkiezingen plaatsvinden.

Daarover gesproken, wat zijn uw wensen voor Maashorst? Komende week worden de partijen bekend die deelnemen aan de verkiezingen. Verzamel de informatie en kijk welke partij het beste bij uw wensen past zodat u op 24 november weloverwogen uw keuze kunt maken.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties