Landerd

Bellen met de burgemeester...

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De zomervakantie is achter de rug en dat merk ik weer aan mijn agenda. Overleggen zijn weer aan de orde van de dag en ook mag ik weer aanwezig zijn bij steeds meer activiteiten. Gelukkig heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd. Dat betekent dat ons dagelijkse leven steeds dichterbij het ‘normale’ komt en dat vooral onze ondernemers hun activiteiten weer kunnen oppakken. Laten we samen ervoor zorgen dat we niet weer terug hoeven!

Feestweek Schaijk
In Schaijk was het de hele week feest bij de Phoenix, het dorpshuis in Schaijk. Iedereen die interesse had, mocht komen kijken naar de activiteiten. Natuurlijk had ik interesse en ben ik op woensdag aangeschoven bij de maaltijd. Een drukte van belang, goed verzorgd en in een gemoedelijke sfeer.

Taalhuis Landerd/Uden
Op woensdag 8 september ondertekenden alle kernpartners van het DigiTaalhuis een convenant. Met dit convenant ligt er een afspraak om met elkaar de laaggeletterdheid bij (jong)volwassenen in gemeente Maashorst i.o. te bestrijden. Daarmee vergroten we de zelfredzaamheid en deelname van deze groep aan de maatschappij. Een belangrijke stap waar ik heel blij mee ben.

Podcast Maashorst
Het was mijn beurt om plaats te nemen in de podcaststudio. Ik mocht samen Joep Manders een podcast opnemen over Maashorst. Wat was dat leuk om te doen! Samen praten over Maashorst dat ons beide aan het hart ligt, het was een fijn gesprek. U kunt de podcast beluisteren via de bekende podcastkanalen maar ook via de website opwegnaargemeentemaashorst.nl

Monumentendag
Tijdens de monumentendag ben ik een kijkje gaan nemen bij de kapel in Zeeland. De heemkundekring had samen met de parochie de historie van de kapel mooi in beeld gebracht en het is duidelijk dat de kapel, behoorlijk in verval, in ere hersteld moet worden. Aansluitend bracht ik een kort bezoekje aan de molenaars van de dageraad.

Muzis Landerd
Nadat de laatste keer op het allerlaatste moment door coronamaatregelen het concert was afgelast, kon afgelopen zondag de seizoensopening van Muzi Landerd eindelijk plaatsvinden. Het ensemble ongestreken verzorgde een energieke en prachtige voorstelling. Er staan komende periode nog een aantal voorstellingen geprogrammeerd. Een aanrader!

Ik ben blij dat we steeds meer mogen en doen. De laatste fase van onze mooie gemeente is ingegaan en ik ben na een fijne zomerperiode weer vol energie om er samen met u een mooie laatste tijd van te maken. Ik heb er zin, u ook?

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties