Landerd

Burgemeester Marnix Bakermans: 'Getuigen, laat je horen! Niet melden is medeplichtig zijn'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

In de rubriek Bellen met de burgemeester geven we u een kijkje in de keuken van de werkzaamheden van de burgemeester.

Goed en gezond 2020
Ik wens allereerst iedereen een gezond en goed 2020 toe en ik hoop dat de wensen voor het komende jaar uit kunnen komen. Samen met de inwoners uit alle kernen werken we ook in dit nieuwe jaar aan een nieuwe gemeente. We praten met elkaar, luisteren naar elkaars ideeën en wensen, en bedenken samen oplossingen. Het samenspel tussen inwoners, organisaties en gemeente blijft ook in dit nieuwe jaar in beweging.

De afgelopen periode is het vakantie geweest en heb ik, net als vele inwoners, doorgebracht met familie en vrienden. Serious request wandelde door Schaijk en Reek. Ik was onder de indruk van wat er in een korte tijd is georganiseerd. Er is een groot bedrag opgehaald voor het Rode Kruis dat zich inzet voor slachtoffers van mensenhandel wereldwijd. In Zeeland heb ik in de oliebollen kraam gestaan en de opbrengst hiervan werd geschonken aan KWF Kankerbestrijding.

Jaarwisseling
De jaarwisseling in Landerd is relatief rustig verlopen. Reek explodeert was dit jaar voor de laatste keer, kort maar krachtig. Als je kijkt naar de landelijke vuurwerkdiscussie die is ontstaan, dan kan Reek explodeert zo maar weer eens uit de kast gehaald worden als voorbeeld hoe het ook kan.

Samen met wethouder Vereijken bezocht ik het nieuwjaarsconcert van Semper Crescendo in Reek en ben ik naar de nieuwjaarsbijeenkomst geweest van het sint Jacobus gilde. We hebben onze eigen nieuwjaarsbijeenkomst gehad die erg goed bezocht is. Ook ben ik natuurlijk naar de bijeenkomst in Uden geweest. Deze week volgen nog de recepties van de provincie en ZOV. We laten ons gezicht daar graag zien om iedereen geluk te wensen en onze contacten te onderhouden.

Herindeling
Tot eind december konden zienswijzen op het herindelingsontwerp ingediend worden. Er zijn in totaal 632 zienswijzen ingediend door inwoners, organisaties en andere gemeenten. Het grootste deel van de zienswijzen gaat over de naam van de nieuwe gemeente. Ook heb ik 1800 handtekeningen ontvangen van de actiegroep Schaijk hoort bij Oss. Zoals bekend is er een groep Schaijkenaren die zich graag zouden aansluiten bij de gemeente Oss. We verwerken nu alle ingediende zienswijzen en op 26 maart nemen de gemeenteraden van Uden en Landerd een besluit over het herindelingsadvies.

Zinloos geweld
Tijdens het goed georganiseerde festival Duifhelse Plak in Schaijk is een jongen in elkaar geslagen. Dit is schandalig en onacceptabel. Het is vreselijk dat de dader(s) te laf zijn om zich zelf bij de politie te melden. We mogen deze dader(s) hier niet mee laten wegkomen. Dit mogen we niet toestaan in onze gemeenschap. Ik hoor dat er angst bestaat onder mogelijke getuigen om zich te melden. Maar besef, niet melden is medeplichtig zijn.

Dus twijfel alsjeblieft niet, alle informatie is belangrijk! Heeft u iets gezien of weet u iets te melden over deze zaak, neem dan contact op met de politie, telefoon: 0900-8844.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Smous

2020-01-09 08:51:29

Wat een ellende is dit zeg. Een jongen mishandelen die normaal geen vlieg kwaad doet en alleen maar een ruzie wilde sussen. Mishandelt door een stelletje doorgesnoven gasten en bijna heel Schaijk weet wie de daders zijn maar durven niets te zeggen. Zij zullen zich onderhand toch ongemakkelijk moeten gaan voelen of niet dan. Helden!!!

Ben ook zo stoer om jezelf aan te geven. Er is geen andere optie meer.

En heb je iets gezien, inderdaad ga naar de politie en doe je verhaal of via misdaad anoniem. Help Niels en zijn familie om dit een plekje te geven!!!

Kim

2020-01-09 19:09:51

Ben dan zelf ook zo stoer om je naam erbij te vermelden als je het zo goed weet 

Smous

2020-01-10 07:30:52

Beste Kim, waarom zou ik? Ik heb er verder niets mee van doen, ik ken het slachtoffer alleen wel goed. Wat heeft mijn naam dan voor meerwaarde? Raar dat je zo reageert of ik iets mis gedaan heb.....

Loesje

2020-01-10 13:36:35

Kim

Wat een rare reactie van jou. Zoals Smous al zegt....wat is daar de meerwaarde van. Wat er gebeurd is, is echt verschrikkelijk....geen woorden voor. Dat mag toch duidelijk zijn!!!!! Dus je reactie heeft hierin geen enkele betekenis

Pipo de clown

2020-01-10 14:09:25

Alle Feesten afschaffen. GEEN vergunningen meer verlenen. Het kan schijnbaar niet meer een feest. En dat door enkele schorem jongentjes die geen manieren hebben mee gekregen van hun "ouders". En menen dat ze heel wat zijn. En namen van mensen die reageren doen er niet toe. Namen van de ECHTE dader (s) wel. 

Smous

2020-01-10 20:53:33

@Pipo de clown, en zo is het!! 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties