Landerd

Bellen met de burgemeester...

Door Burgemeester Marnix Bakermans

In de rubriek bellen met de burgemeester geven we u een kijkje in de keuken van de werkzaamheden van de burgemeester.

Scouting Schaijk
Ik heb het jubileumjaar van scouting Schaijk mogen openen ter ere van hun 60 jarig bestaan. Het was een feestelijke dag met een mooi en leuk programma. Scouting Schaijk is zeer betrokken bij de Landerdse samenleving en laat zich altijd zien bij belangrijke momenten. Ze zijn al 60 jaar actief voor de jeugd die in alle rust hun talenten kunnen ontwikkelen, spelenderwijs leren en vooral veel schik hebben.

EHBO
Ook was ik aanwezig bij de EHBO in Reek om drie jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Werkbezoek college
Als college vinden we het belangrijk met regelmaat Landerdse bedrijven en instellingen te bezoeken. In het kader van de zorg hebben we dit keer een bezoek gebracht aan gezinshuis ’t Zicht in Reek. Het is mooi te zien hoe hier in kleinschalige leefgroepen jonge mensen beschermd kunnen wonen in een veilige omgeving. Ze ontvangen zorg die het mogelijk maakt dat zij kunnen groeien naar volwassenheid.

MKB Schaijk-Reek
Wethouder Vereijken heeft een bezoek gebracht aan Hartje Groen waar het MKB Schaijk-Reek vergaderde. De festiviteiten rondom de opening van het Centrumplan Schaijk werden geëvalueerd. Iedereen was er enthousiast over en er over eens dat het een geslaagde opening was van een prachtig centrum.

60-jarig huwelijk
Het echtpaar de heer en mevrouw Raaijmakers-van Gaal uit Schaijk mocht ik van harte feliciteren met hun prachtige jubileum. 60 jaar getrouwd is een mooie mijlpaal om feestelijk bij stil te staan.

Herindelingsontwerp vastgesteld
De gemeenteraad heeft op 24 oktober het herindelingsontwerp vastgesteld. Er waren veel betrokken inwoners aanwezig die hun mening lieten horen en liever een herindeling met de gemeente Oss willen zien. Het is goed dat ook deze geluiden gehoord zijn. Met deze kennis heeft de gemeenteraad in grote meerderheid het herindelingsontwerp aangenomen. Dat betekent dat Landerd samen met Uden gaat voor de gemeente Maashorst.
Ook over de naam was in de gemeenteraad discussie. Afgelopen week heb ik een bezoek gebracht aan de gedeputeerde die zeer positief is over het proces dat bij de gemeente is doorlopen. Ook de gekozen naam kan op de steun van de gedeputeerde rekenen mede omdat dit besluit met een grote meerderheid door de gemeenteraad is aangenomen.
Op dit moment loopt de zienswijzeprocedure. U kunt uw reactie geven tot en met 27 december 2019. Wat vindt u van het herindelingsontwerp? Bent u positief? Of juist kritisch? U kunt uw mening geven via een invulformulier op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl/zienswijze, per brief of bij een van de inloopmomenten die vermeld staan op de genoemde website.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties