Landerd

Bellen met de burgemeester…

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Om te beginnen wil ik iedereen bedanken die de moeite genomen heeft om te reageren op de toekomstvisie voor de nieuwe gemeente Maashorst. Van 2 tot en met 8 september zijn er mensen op straat benaderd, maar ook via een online enquête konden inwoners zelf reageren. In totaal hebben 665 inwoners uit Uden en Landerd hun mening gegeven over de toekomstvisie, dat is hartstikke goed. Dank daarvoor!

Inwoners zijn positief over de toekomstvisie
Het resultaat laat zien dat inwoners positief zijn over de toekomstvisie. Mensen kunnen zich vinden in de belangrijke thema’s voor de nieuwe gemeente en er is overwegend positief gereageerd op de naam Maashorst. Alle resultaten zijn verwerkt in een rapport. De gemeenteraad neemt de resultaten mee in haar besluit op 24 oktober. Dan besluiten de gemeenteraden in Uden en Landerd over het herindelingsontwerp voor de nieuwe gemeente. Als u het rapport met alle resultaten ook wilt zien, kijk dan op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl

Herdenking 75 jaar vrijheid
Op het moment van schrijven staat de herdenking van Operation Market Garden in de startblokken. Zo belangrijk dat we met elkaar de vrijheid blijven vieren en de waarde ervan blijven inzien. Dat we in Reek, Schaijk en Zeeland uitgebreid stilstaan bij de herdenking mag duidelijk zijn. Vele vrijwilligers zijn al lange tijd in de weer om er mooie, gedenkwaardige dagen van te maken. Het geeft ons momenten om weer eens even écht stil te staan. Wij ervaren vrijheid bijna als vanzelfsprekend. Maar is het dat ook? En wat doen we er zelf aan om het leven in vrijheid te bewaken. We moeten de verhalen zeker blijven vertellen, de veteranen eren en de vrijheid vieren. Laten we op die momenten ook stilstaan bij de dag van vandaag. Wat doen we zelf om te kunnen blijven leven in een maatschappij waar vrijheid een groot goed is. Ik sta daar graag bij stil en ga er de komende dagen ook zeker voor gebruiken.

De laatste activiteit is op zondag, dan komt een colonne van zo’n 450 voertuigen door Zeeland. Rond 8.15 uur worden ze in het dorp verwacht, dus sta op tijd op om dit spektakel mee te maken!

Brabantse herdenking
Vorige week was de Brabantse herdenking in Waalre. Ik mocht me laten vergezellen door twee jongeren en ging dan ook samen met Julia Goets en Loek Nabuurs op pad. Julia is jeugdbestuurder van het Waterschap en Loek is altijd heel betrokken bij herdenkingen in Landerd. Een herdenkingsdienst, met aandacht voor de vrijheid en de mensen die het leven lieten. Met Guus Meeuwis als een van de sprekers.

25 jaar Landerd
Het 25-jarig bestaan van Landerd is intussen in alle dorpen goed gevierd. We zijn afgelopen weekend een dagje met de Landerdse collega’s op pad geweest om deze mijlpaal te vieren.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties