Landerd

Bellen met de burgemeester…

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De week begon feestelijk in Reek met een felicitatie aan de heer en mevrouw Lemmers-Opsteeg. Dit echtpaar is maar liefst zestig jaar getrouwd, nogmaals van harte proficiat!

Op weg naar gemeente Maashorst
Reageer op de Toekomstvisie!
Afgelopen maanden hebben inwoners, ondernemers en organisaties meegedacht over de nieuwe gemeente. Alle inbreng is verwerkt in een toekomstvisie, die door ons college en ook door het college in Uden is vastgesteld. Inwoners kunnen met een online enquête reageren op de toekomstvisie. Het kan ook zijn dat u afgelopen week op straat gevraagd bent naar uw mening. Reageren kan nog! U kunt tot en met zondag 8 september de online enquête invullen via www.opwegnaargemeentemaashorst/consultatieronde. Alvast hartelijk dank!

Vier de Vrijheid
Ik mocht aanschuiven bij de Stichting Vier Vrijheid Schaijk. Samen met de Heemkundekring Schaijk-Reek organiseren zij van 14 tot en met 19 september bevrijdingsactiviteiten in Schaijk en Reek. Ik ben erg onder de indruk van het programma, aan jong en oud is gedacht. Houd de aankondigingen in de Arena in de gaten, het is meer dan de moeite waard.

In Zeeland ligt het accent op de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding op de woensdag 18 september. Er stopt dan een colonne van historische militaire voertuigen op het plein tussen gemeentehuis en Jumbo. Nog eens 8 colonnes zullen door het dorp rijden en zij kunnen rekenen op een feestelijke doorkomst.

Bewonersavond Reek
In Reek hebben we met bewoners gesproken over de sluiting van een drugspand. Goed om met elkaar te bespreken wat er gebeurd is in de straat. Crimineel gebruik van panden gaat soms ongemerkt, maar vaak zijn er ook signalen. Ik blijf mensen dan ook vragen om alert te blijven op verdachte situaties. Zie je of merk je dat er iets niet in de haak is, meld het dan bij de politie! En dat kan ook altijd anoniem als mensen dat prettiger vinden, via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Alle meldingen worden bekeken.

Ontwikkelingen in de Peel
Met Rijk, Provincies en gemeenten hebben we gesproken over de agrarische ontwikkelingen in de Peel. Omdat we vernieuwend zijn op het gebied van kringlooplandbouw zijn zij geïnteresseerd in onze aanpak. Denk bijvoorbeeld aan AgroProeftuin de Peel. De komende jaren blijven we dit met veel partijen verder ontwikkelen en stimuleren.

Kermis in Zeeland: (houd het) gezellig
De kermis in Zeeland heb ik geopend, dit keer zonder t-shirt om “Beter drugsvrij” te promoten. Het t-shirt zou niet misstaan hebben. De kermis betekent vertier voor jong en oud, gezelligheid en veel jeugd op de been. En dat was ook zo, het waren gezellige dagen.
Jammer genoeg krijgen we via de politie deze dagen ook veel signalen over alcoholgebruik bij jeugd onder de 18 jaar. Dat zorgt voor een vervelende sfeer en dat kan niet de bedoeling zijn. Ik blijf ouders vragen: heb het er met elkaar over dat het gebruik van alcohol en drugs niet de normaalste zaak van de wereld is.

Dorpshuis Zeeland
Het college heeft een belangrijk besluit genomen over het realiseren van een nieuw dorpshuis in Zeeland. Mooi is dat inwoners van Zeeland zelf meewerken aan de ontwikkeling van hun eigen dorpshuis. Dat is een ingewikkeld proces, goed dat het college nu een besluit heeft kunnen nemen. De gemeenteraad besluit op 26 september definitief over de bouw van Dorpshuis Zeeland.

Kids, doe mee met Keukenbazen!
Ook dit jaar ga ik bij alle basisscholen langs om kinderen aan te moedigen mee te doen met Keukenbazen. De voedingssector zorgt voor zo’n 20% van de banen in onze regio. Leuk is dat de jeugd door dit project ziet hoe voedsel lokaal verwerkt wordt. Dus ik zou het leuk vinden als er weer veel teams zich aanmelden voor de wedstrijd.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties