Landerd

Bellen met de burgemeester…

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De terugkomst van vakantie begon verdrietig op het gemeentehuis. Onze gewaardeerde collega Adrie Hanegraaf is overleden. Adrie heeft bijna 19 jaar voor de gemeente Landerd gewerkt. Hij begeleidde uitbreidingsplannen en civiele projecten en was de verantwoordelijke man voor de gemeentelijke riolering. We verliezen hiermee een harde werker en een fijne en oprechte collega. In een indrukwekkende afscheidsdienst hebben we afscheid van hem kunnen nemen. We wensen zijn vrouw en kinderen enorm veel sterkte met dit verlies.

Veel bezoekers in Landerd
In de vakantieperiode is het natuurlijk topdrukte bij de campings en recreatieparken. Goed om te zien dat zoveel mensen onze mooie gemeente bezoeken. Dat is te danken aan de inzet van alle ondernemers in de recreatieve sector. We gingen ook in deze periode verder met onze rondgang langs campings. Het is belangrijk dat we samen in gesprek blijven, dat ondernemers en gemeente zij aan zij uitdagingen en ideeën oppakken om te blijven zorgen voor goede kwaliteit.

Blije kinderen
Zoals elk jaar bezocht ik het Inkakamp en Kelekeet. Erg leuk om die blije snoeten te zien als we traditiegetrouw een ijsje komen brengen namens de gemeente. Aan het begin van de vakantie bezocht wethouder Vereijken het Moeschakamp. Complimenten voor de organisaties en vele vrijwilligers, fantastisch wat zij neerzetten met elkaar om al die kinderen een mooie vakantieweek te bezorgen.

60-jarig huwelijk
Felicitaties waren er ook de afgelopen periode. Ik ben op bezoek geweest bij de heer en mevrouw Van Lieshout en het echtpaar Van Dongen om hen te feliciteren met deze mooie en bijzondere mijlpaal.

Naturalisatie
Felicitaties ook voor een Syrische man die in 2015 in Zeeland is komen wonen, en onlangs de Nederlandse nationaliteit heeft verkregen. Hij werd bij zijn naturalisatie vergezeld door zijn taalcoach en iemand van vluchtelingenwerk. Complimenten voor deze vrijwilligers, die de man geholpen hebben bij het wegwijs maken met de taal en het land.

Kermis in Schaijk
De kermis in Schaijk heb ik geopend, met de belofte een week lang een speciaal t-shirt te dragen. We moeten de kermis nog evalueren, maar de nieuwe plek lijkt een goede zet te zijn. Het waren gezellige en goed bezochte dagen. Het Beter drugsvrij! t-shirt heb ik inmiddels weer uit gedaan. We vroegen vanuit Samen Landerd Samen Beter aandacht voor het ‘normaliseren’ van drugsgebruik onder jongeren. De spontane actie heeft veel aandacht gekregen en hopelijk levert dat veel gesprekjes aan de keukentafel en op andere plekken op.

Spanning en sensatie
De opening van de Classic Motor Demo Race was een spannende. Na een rustig rondje in het zijspan, ging het gas behoorlijk open. Het gaat bij deze race met oude motoren niet om de snelheid, maar om de meest constante rondetijden. Leuk feitje: het Nederlandse kampioenschap in deze discipline is ooit begonnen in Zeeland.

Keukenbazen gaat weer van start
De scholen zijn weer begonnen en de leukste kookwedstrijd voor kinderen gaat weer van start. Ik wil alle kinderen van 10, 11 en 12 jaar oproepen zich met een team aan te melden vóór 23 september op www.keukenbazen.nl. Samen met een top kok uit onze gemeente kies ik uit alle inzendingen een team dat mee mag naar de Mega Live Kookbattle in Den Bosch.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties