Landerd

Bellen met de burgemeester…

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Festival gemeente Maashorst geslaagd
Wat een mooie en nuttige dag was het op 24 juni. Hét moment voor inwoners om mee te praten over het vormen van de nieuwe gemeente. Ik ben heel blij dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om op deze tropische dag naar Theater Markant te komen. De thematafels waren goed bezet en de muziek- en dansoptredens zorgden voor een gezellige sfeer. Dank aan iedereen die heeft meegedacht en heeft bijgedragen aan deze dag. Nu wordt er hard gewerkt aan het schrijven van de toekomstvisie en het herindelingsontwerp. Foto’s van het festival staan op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl! 

Toekomstbestendige recreatieterreinen
De afgelopen tijd heb ik weer een aantal recreatieterreinen bezocht. We bezoeken alle campings en recreatieterreinen in Landerd en werken samen om te zorgen dat we ook voor de toekomst kwaliteit kunnen waarborgen. Door gezamenlijk op te trekken voorkom je ongewenste ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld illegale bewoning. We hebben een hele mooie toeristische gemeente en dat willen we samen ook graag zo houden.

Op stap met de raad
Raadsleden treffen elkaar vooral tijdens het bespreken van serieuze zaken. Dan is het wel eens goed om op een ontspannen manier met elkaar op pad te gaan. Eens per jaar hebben we daarom een raadsuitstapje. Dit jaar genoten we van een rondleiding door de Trentse bossen. Daar is enthousiast gesproken over natuurontwikkeling en toeristische kansen en natuurlijk ook gewoon genoten van een gezellig samenzijn.

Potje voetbal in Uden
Mocht er iemand huiverig zijn voor Uden op het gebied van voetbal… Niet nodig! De colleges van Landerd en Uden streden op 21 juni tegen elkaar op het Toontje Verkuijlen toernooi bij FC de Rakt. Landerd won van Uden met een 1-0 overwinning. Het was een sportieve en fanatieke wedstrijd en met een mooi resultaat.

Feestelijke mijlpalen
De heer en mevrouw Wijnen uit Schaijk mocht ik gaan feliciteren omdat ze maar liefst 60 jaar zijn getrouwd. Blijft iets moois om mensen te kunnen feliciteren met een diamanten huwelijk.
Al 50 jaar is buurtschap D’n Trent in Zeeland actief om mensen in de buurt met elkaar te verbinden. Het is en blijft hartstikke belangrijk dat buurtgenoten zich inzetten met en voor elkaar. De buurt heeft het 50-jarig bestaan gevierd en ik vond het hartstikke leuk om het feestweekend te openen.

Onderscheiding voor Peter Lukassen
Tijdens de jubileumreceptie van carnavalsvereniging De Smouskes in Zeeland heb ik een koninklijk lintje op mogen spelden bij de heer Peter Lukassen. Zeer verdiend deze onderscheiding, hij heeft een indrukwekkende staat van dienst wat betreft zijn inzet voor de samenleving.

Let op, fietsendieven actief
Tot slot, minder feestelijk, maar een tip die ik wil meegeven. De politie merkt op dat er de laatste tijd bij bushaltes veel fietsen worden gestolen, onder andere bij de nieuwe halte aan de Bergmaas. Mensen zetten de fiets niet dubbel op slot, fietsen worden dan zo opgepakt en in een busje geladen. Zet de fiets goed vast met een ketting, om zo de kans op diefstal te verkleinen.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties