Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Grijp uw kans en kom naar het Festival gemeente Maashorst op 24 juni
De voorbereidingen voor het Festival gemeente Maashorst in theater Markant in Uden zijn in volle gang. We doen dat samen met initiatiefgroepen, raadsleden en organisaties. Wat ik op dit moment vooral wil zeggen is, blijf niet thuis zitten maar grijp die kans om iets te vinden van de nieuwe gemeente en laat dat ook horen. U kunt nu meepraten en invloed uitoefenen. Dus zorg dat u er bij bent! Maandag 24 juni in Markant, van 13.00 tot 22.00 uur.
Voor het programma Zicht op Landerd van L-FM werd ik geïnterviewd door Albert Cunneman met als onderwerp de creatieve uitdagingen waar veel inwoners aan mee hebben gedaan. Een mooi overzicht van alle inbreng van inwoners is te zien op de website van opwegnaargemeentemaashorst.nl.

Afscheid medewerkers Landerd
Afgelopen week hebben we op het gemeentehuis afscheid genomen van collega’s die aan hun welverdiende pensioen toe zijn en een 25-jarig jubileum van de ‘BABS’ ofwel trouwambtenaar in de gemeente Landerd. Fijn om deze mensen in het zonnetje te zetten.

Breakout Run
Wat een fantastisch goed georganiseerd evenement was dit! Samen met mijn jongste zoon heb ik het parcours afgelegd. Complimenten voor de organisatie en alle vrijwilligers. Een groot evenement, deelnemers komen zelfs van over de grens om dit spektakel te ervaren.

VNG Congres
Ik ben met een deel van het college naar het jaarlijks VNG-congres geweest. Hier hoor je de laatste ontwikkelingen over belangrijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld ontwikkelingen in de landbouw en financiële tekorten binnen de jeugdzorg. Het is nuttig om andere bestuurders te ontmoeten en om kennis uit te wisselen met andere regio’s.

Agrifood Capital
Met de Agrifood Capital partners uit de regio heb ik gesproken over thema’s zoals klimaat, economie en infrastructuur. Dat zijn onderwerpen die niet één gemeente aangaan, maar die je regionaal moet aanpakken. Je hebt elkaar nodig om dat samen aan te pakken en daarom spreken we elkaar regelmatig.

Nieuwe koning!
Op tweede pinksterdag heeft het Sint Jacobusgilde Zeeland haar traditionele Koningsschieten. Als Erehoofdman van het gilde was ik daar uiteraard bij om het eerste schot te lossen. Jan en Trudy Bongers zijn het nieuwe Koningspaar. Van harte gefeliciteerd!

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties