Landerd

Bellen met de burgemeester…

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Elk jaar bezoek ik de leerlingenraden uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Deze week was ik te gast bij basisschool de Kreek’l in Reek. Leerlingen denken bijvoorbeeld mee over de nieuwe gemeente en wat ze daarbij belangrijk vinden. Zo zijn er ideeën voor een jeugdburgemeester of een jeugdraad. Hartstikke goed dat de kinderen aangeven wat ze belangrijk vinden!

Bijeenkomst campingeigenaren
We hebben een avond georganiseerd voor eigenaren van campings in Landerd. De opkomst was heel goed en het was een nuttige bijeenkomst. Recreatie is belangrijk in Landerd en we hebben kwalitatief goede campings die investeren in de toekomst. Op zo’n avond delen we goede ontwikkelingen, maar ook de zorgen met elkaar. Toerisme heeft in sommige gevallen ook een schaduwzijde waar je aandacht voor moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan illegale bewoning. Ontwikkelingen die je niet wilt in een mooie toeristische gemeente, kun je het beste aanpakken als je samen optrekt.

Natuurcentrum De Maashorst
Met het college brachten we een bedrijfsbezoek aan Natuurcentrum De Maashorst. Prachtig om te zien hoe zij natuurontwikkeling op een aansprekende manier bij kinderen onder de aandacht kunnen brengen. Ze bereiken hiermee veel kinderen, jaarlijks bezoeken heel veel scholen het natuurcentrum.
.
Voorbereiding Gemeente Maashorst Festival 24 juni
Op 24 juni is het grote Gemeente Maashorst Festival in theater Markant in Uden. Inwoners, raadsleden, verenigingen en organisaties hebben meegedacht over de invulling van het festival. Geweldig dat zij meehelpen om een succes te maken van deze dag! Aan het programma wordt nu volop gewerkt. We laten in elk geval zien wat alle inbreng van inwoners via de creatieve uitdagingen heeft opgeleverd. Ook brengen we belangrijke thema’s onder de aandacht en is er volop gelegenheid om aan te geven wat u belangrijk vindt voor de nieuwe gemeente Maashorst. Dus noteer alvast in uw agenda: maandag 24 juni, Gemeente Maashorst Festival! Het meedoen aan de uitdagingen kan nog steeds! Kijk voor inspiratie op de website www.opwegnaargemeentemaashorst.nl

60-jarig huwelijk
Aan het einde van de week bezocht ik het echtpaar de heer en mevrouw Van den Bogaart-Van Boekel en de heer en mevrouw Brouwers-Van den Heuvel. Zij vierden hun zestigjarig huwelijk en ik heb hen van harte gefeliciteerd met deze feestelijke mijlpaal!

25 jaar Landerd: feestweekend in Zeeland
Dat onze mooie gemeente dit jaar 25 jaar bestaat, was aanleiding voor een gezellig dorpsfeest in Zeeland afgelopen weekend. Daar ben ik uiteraard naartoe geweest, net zoals de wethouders. Mensen konden genieten van een muzikaal en sportief programma, georganiseerd door Initiatief Zeeland. Goed om te zien dat in alle kernen het 25-jarig bestaan van de gemeente gevierd is. In alle dorpen stond gezelligheid en elkaar ontmoeten centraal, dat is mooi en goed om te zien.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties