Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Deze week begon feestelijk, omdat ik de heer en mevrouw Lamers-van Deijne en het echtpaar Schuurmans-van der Venne mocht feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Kringlooplandbouw in de Peel
We hebben mensen van het ministerie van LNV uitgenodigd om te laten zien dat we in onze regio vooruitstrevend zijn op het gebied van kringlooplandbouw. Agroproeftuin De Peel, proeflocatie voor vernieuwing van de agrarische sector, ligt in Landerd. Maar we doen dit natuurlijk met heel veel partijen samen. We werken aan bodemverbetering en het telen van alternatieve gewassen. De Agrifood sector is belangrijk voor onze regio. We willen een sterke agrarische sector behouden, maar we willen ook dat deze maatschappelijk, ecologisch en economisch verantwoord produceert.

Meld verdachte situaties
Helaas zijn er mensen die hun geld op criminele wijze verdienen en daarmee anderen in gevaar brengen. De politie trof een tijd geleden in een garage bij een woning in Zeeland een hennepkwekerij aan. Daar hebben we met buurtbewoners over gesproken. Het ging om een grote hoeveelheid drugs, waardoor ik heb besloten dat pand te sluiten. Dit soort praktijken wil je niet in je buurt. Ik blijf mensen dan ook vragen om alert te blijven op verdachte situaties. Zie je of merk je dat er iets niet in de haak is, meld het dan bij de politie! En dat kan ook altijd anoniem als mensen dat prettiger vinden, via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Lintjesregen
Maar liefst twaalf mensen mocht ik tijdens de lintjesregen benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat is altijd een fantastische dag, mensen zijn verrast en genieten.
Nu is overigens weer het moment om mensen voor te dragen en een lintje aan te vragen! Kijk even op de website van de gemeente om te zien hoe je dat precies kunt doen. En doe dat vooral, want het is echt leuk om mensen in het zonnetje te zetten als waardering voor hun inzet.
Verder genoten van Concert Zeelandia, waar ze speciaal ook een optreden verzorgden voor de Zeelandse gedecoreerden. In Schaijk werden de gedecoreerden ontvangen met prachtig versierde fietsen.

StREEKfeest en 25 jaar Landerd
In dit Koningsweekend stond ook het jaarlijkse StREEKfeest op het programma, waar ik samen met de wethouders Moritz Böhmer en Hans Vereijken ben geweest. Met dit jaar een extra feestelijk tintje, omdat 25 jaar Landerd gevierd werd met een heerlijke en gezellige lunch.

Dodenherdenking 4 mei
Ondanks het koude weer was de dodenherdenking een erg mooie en goede bijeenkomst. Het thema ‘Kiezen in vrijheid’ stond centraal. Het indrukwekkende verhaal van Marrai Ghomid, vluchteling uit Syrië, onderstreept dat belang. Prachtige gedichten ook van kinderen, die overigens nu ook nog te zien zijn in de hal van het gemeentehuis.

Op weg naar de nieuwe gemeente Maashorst
Wethouder Ben Brands en ik hebben samen met collega-bestuurders uit Uden buurgemeenten bezocht om te praten over de herindeling. Binnen nu en een paar weken hebben we met alle buurgemeenten gesproken.
Nu zitten we volop in de fase waarin we mensen uitnodigen om mee te denken over wat ze belangrijk vinden voor de nieuwe gemeente. We doen dat met leuke en creatieve ‘uitdagingen’. Leuk voorbeeld van een kind dat ik sprak tijdens zo’n uitdaging, ze had als voorstel om een kinderburgemeester aan te stellen. Dat lijkt me hartstikke leuk! Maar het leukste of belangrijkste is natuurlijk dat kinderen aangeven wat ze belangrijk vinden.

Tot slot daag ik u natuurlijk ook uit! Kijk eens op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl en laat van u horen!

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties