Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Leerlingen Vlasgaard op bezoek
Leerlingen van basisschool Vlasgaard kwamen bij wethouder Brands en mij op bezoek in het gemeentehuis. Ze hadden zelf maquettes gemaakt om te laten zien wat hun ideeën zijn voor het plein bij de sporthal. Echt leuk om te zien dat ze zo betrokken zijn.

Kerkenvisie
In het parochiecentrum in Uden kreeg ik het rapport over de toekomst en voortbestaan van de kerk en het kerkgebouw in Zeeland aangeboden. Het dorp is hier zelf actief mee aan de slag gegaan en doet suggesties voor de toekomst. De komende tijd zullen ze de visie verder uitwerken.

60-jarig huwelijk
Altijd geweldig om mensen te mogen feliciteren met zo’n mooie mijlpaal. Dit keer kon ik de heer en mevrouw Snijders in Schaijk de hand schudden, ze vierden hun diamanten huwelijk.

Banenmarkt jongeren
In Reek bezocht ik de banenmarkt voor jongeren. Veel vrijwilligers en ook de jeugd preventiewerker hebben energie gestoken in het opzetten van ‘Landerd Werkt’. De bedrijven presenteerden zich hartstikke goed. Qua aanloop van jongeren had het nog meer gemogen. Het is zo’n mooie gelegenheid voor jongeren om even binnen te lopen, het biedt hen kansen.

Maashorst Trailrun
Ik ben ook nog lekker sportief bezig geweest. Wethouder Vereijken gaf het startschot en ik heb met vele andere sportievelingen de 12 kilometer van de Maashorst Trailrun volbracht. Een mooie oefening voor het oprennen van de Mont Ventoux volgend jaar.
Over sportiviteit gesproken. Ik was bij de heropening van tennisvereniging Set ’77. Vele vrijwilligers werken hard aan het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de accommodatie, zodat mensen er nog lang kunnen blijven tennissen. De volgende stap die de club wil zetten is het aanleggen van padelbanen. Ook hier zie je dat de vereniging bloeit door de tomeloze inzet van vrijwilligers.

Ik pas
De ‘40 dagen zonder alcohol’ zitten erop, mijn polsbandje mag weer af. Heel af en toe is het lastig, als een lekker wijntje bij een diner wordt geserveerd. Maar eigenlijk valt het juist heel erg mee. Je wordt je door aan deze actie mee te doen veel bewuster van alcoholgebruik. Op z’n tijd een glaasje meedrinken is gezellig, maar het mag en kan best een beetje minder. Bewustere keuzes maken doe je voor jezelf, voor je gezondheid. En dat voorbeeld mogen we echt wel geven aan onze jeugd.

Op weg naar de nieuwe gemeente Maashorst
Op 8 april maakten we met raadsleden, beide colleges en initiatiefgroepen uit Uden en Landerd een tour door de beide gemeentes. Misschien heeft u het logo gezien dat bij beide gemeentehuizen op de grond is geschilderd? Wij dagen u ook uit om mee te doen en mee te denken over de nieuwe gemeente. Hoe dat kan en wanneer? Neem een kijkje op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl

Beleef Schaijk!
Afgelopen weekend mocht ik het prachtige nieuwe hart van Schaijk mee openen. Wat een werk is er verzet om er een mooi feestweekend van te maken. Inwoners zijn met recht trots op dit nieuwe centrum. De drukte en gezelligheid was dan ook een mooie kroon op het werk. Schaijk heeft genoten van een fantastisch evenement. Bijzonder was ook om een portret van mezelf in ontvangst te nemen, gemaakt door Marion van der Schans. Diezelfde avond mocht ik ook wereldkampioen veldrijden bij de beloften huldigen. Knappe prestatie van de Schaijkse Inge van der Heijden!

Vanuit hartje Schaijk ging ik richting de Ambianz voor de uitreiking van de Zèllandse quiz. De Huvjes kwamen als beste team uit de bus en namen de bokaal in ontvangst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties