Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Herindeling
Voor de herindeling was ik bij een bijeenkomst met de initiatiefgroepen en zorgcoöperaties uit Landerd en Uden. We hebben gevraagd of ze mee willen denken op welke wijze wij inwoners kunnen bereiken en benaderen, maar ook om na te denken over de onderwerpen waar we het over moeten gaan hebben. De initiatiefgroepen zijn nu met elkaar in gesprek om dit nader uit te werken. Wij wachten de uitkomst af. Erg leuk om te zien dat de onderlinge relaties al gelegd zijn.

Q-koorts
Ik ben bijgepraat door een Q-koortspatiënt over de ontwikkelingen rond Q-support en Q-uestion. Hoe gaat het nu en hoe zit het? Ook de 2e kamer houdt de minister Bruijns scherp rondom de ontwikkelingen rondom de Q-koorts. Ook was ik bij een bijeenkomst van de raad van toezicht van Q-support. Goed dat Q-koorts en de grote gevolgen voor patiënten nog steeds veel aandacht krijgt.

NL doet
Voor NL doet ben ik met de stichting Dichterbij een dag op pad geweest met mensen met een meervoudige beperking. Zij hebben genoten van een verwendag in Schaijk. Ze werden door de winkeliers hartelijk ontvangen en in de watten gelegd. Zowel voor de patiënten als de vrijwilligers van Dichterbij een heel geslaagde dag.

Diamanten huwelijk
Het echtpaar de heer en mevrouw Van de Rande vierden hun 60-jarig huwelijk. Wat een feest om dat samen te mogen bereiken en natuurlijk ben ik ze gaan feliciteren met deze mijlpaal.

Overlijden oudste inwoner
Van heel andere orde is het verdrietige bericht dat onze oudste inwoner, de heer Oliemeulen is overleden. De laatste jaren mocht ik hem feliciteren. De heer Oliemeulen heeft een mooi en rijk leven gehad en is 103 jaar mogen worden. We hebben zijn familie sterkte gewenst met het verlies.

Inloop Buurkracht Schaijk
In Schaijk was een inloop van Buurkracht voor de gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen. Het was er ongelooflijk druk, ruim tweehonderd mensen waren aanwezig. We hopen hiermee een mooie stap vooruit te zetten in het verduurzamen van Landerd.

Verkiezingen
Belangrijk waren natuurlijk de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap op 20 maart. Over de opkomst ben ik heel tevreden. Bijna 7.000 inwoners gingen naar het stembureau. Hiermee was de opkomst in Landerd gemiddeld wat hoger dan in de regio. Goed dat mensen hun stem hebben laten horen.

Openingen
Ik heb de Gall & Gall en de Albert Heijn onlangs al mogen openen in Schaijk. Prachtige winkels in het hart van het dorp, waar mensen elkaar ontmoeten. Een mooie aanloop naar de feestelijke opening van het nieuwe centrum op 13 en 14 april.
Een ander bedrijf dat ik mocht openen was het familiebedrijf Peters Machinale Timmerwerken. Een moderne fabriek waar deuren, ramen en kozijnen worden gemaakt. Een maatschappelijk betrokken bedrijf dat zich richt op de toekomst en duurzaam onderneemt. Veel mensen uit de omgeving werken er met passie en plezier.
Ook een bijzondere fototentoonstelling mocht ik openen. Plaatselijke fotografen hebben Zeelandse mantelzorgers op de gevoelige plaat gezet. Nog tot eind april zijn deze beelden te bekijken bij de Jumbo in Zeeland. Een mooie manier om het werk van mantelzorgers in de kijker te zetten.

Leerlingenraad Den Omgang
Verder ben ik op pad geweest met de leerlingenraad van Den Omgang. Jaarlijks maak ik een ronde met de leerlingenraden van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen. Ook nu weer leuke gesprekken met enthousiaste kinderen die meedenken over onder andere de ontwikkelingen van hun dorp. Heel waardevol om te horen wat hen bezighoudt. Daar krijg ik energie van.

Op weg naar de nieuwe gemeente Maashorst
Belangrijk, nu breekt het moment aan dat u mee kunt denken en mee kunt praten. U wordt uitgedaagd om mee te doen. Hoe dat kan en wanneer? Kijk op de nieuwe website www.opwegnaargemeentemaashorst.nl. Doe, denk en praat mee, dan kunnen we samen op weg naar de nieuwe gemeente!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties