Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Ik ben Inge van der Heijden een bloemetje gaan brengen voor haar fantastische prestatie; wereldkampioen bij het veldrijden van de Belofte. Wij zijn allemaal gigantisch trots op haar natuurlijk! Ik hoop dat het talent van Inge zich nog veel verder kan ontwikkelen.

Twee dagen was ik aanwezig, samen met college-burgemeesters, bij de Lochemconferentie. Die twee dagen stonden in het thema van ICT en social media en wat voor invloed die kunnen hebben op het openbaar bestuur en op de openbare orde. Een voorbeeld waar we het uitgebreid over gehad hebben is Project X in Haren en hoe we zo’n situatie kunnen voorkomen.

De nieuwe gemeente Maashorst
Ook afgelopen weken was er weer veel aandacht voor het proces van de vorming van de gemeente Maashorst. We hebben een gezamenlijke vergadering gehad met de gemeenteraad van Uden over het plan van aanpak. In onze eigen gemeenteraad, in de voorbereidende vergadering, is het plan van aanpak ook besproken. Ik ben erg verheugd dat er een breed draagvlak is voor het plan. In de raadsvergadering van 28 februari gaat er definitief de hamer op. Vanaf dat moment gaan we inwoners actief benaderen om vooral mee te denken, te doen en te dromen over de nieuwe gemeente Maashorst.

Q-koorts
Samen met wethouder Böhmer was ik bij een bijeenkomst op het provinciehuis over de zorg voor Q-koortspatiënten. Onze gemeente heeft zich opgeworpen om te kijken op welke wijze de warme overdracht, van Q-support naar de gemeente, het best tot stand kan komen.

Kringlooplandbouw
Bij afwezigheid van verantwoordelijk wethouder Brands heb ik het eerst paaltje geslagen bij een proeflocatie van de AgroProeftuin. De proeftuin krijg meer meters en gaat meer experimenteren. De ambities van alle betrokkenen is hoog om kringlooplandbouw hier voor elkaar gaan krijgen.

Veerkrachtig bestuur
Ik was aanwezig bij de slotconferentie ‘Veerkrachtig Bestuur’ in het provinciehuis. De provincie heeft bij de eerste conferentie, 8 jaar geleden, aan de gemeente gevraagd om zichzelf in de spiegel te kijken of ze de opgaven voor de toekomst, zoals woningbouw, zorg, energietransitie, klimaat, arbeidsmarkt, economie aankunnen. Wat ik de afgelopen jaren gezien heb is dat gemeenten daar verschillend op reageerden. In onze gemeente is het een van de redenen geweest om na te gaan denken over de herindeling.

Pronkzitting Kêleströpers
Ook was ik bij de pronkzitting van de Kêleströpers. Zij hebben ons weer een prachtige pronkzitting voorgeschoteld met lokale artiesten. Terugkijkend op de verschillende pronkzittingen zie ik er naar uit om de sleutels over te dragen aan de prinsen voor ongetwijfeld weer een fantastisch carnaval.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties