Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Voor hun schoolproject ‘Leuk wonen in Zeeland’ heb ik leerlingen van basisschool De Vlasgaard rondgeleid in het gemeentehuis. De scholieren wilden weten wat een gemeente nu eigenlijk allemaal doet. De leerlingen waren vooral verrast over hoe breed de onderwerpen zijn waar de gemeente zich mee bezighoudt en wat het allemaal kost. Erg leuk om hen dat te mogen vertellen!

Aanpak Drugs
Ik heb overleg gehad met wethouders uit Uden, Mill en St. Hubert over het regionale project ‘Aanpak Drugs’. We zijn samen aan het kijken of en hoe we steviger kunnen inzetten op preventie bij het gebruik van drugs om de huidige normalisering tegen te gaan.

Regionale bijeenkomst politie
Ook ben ik bij een regionale bijeenkomst van de politie geweest. Tijdens deze bijeenkomst onderzocht de politie, samen met inwoners en organisaties, hoe hun politiewerk beter afgestemd kan worden op de wensen van de bewoners en de wijken waarin ze wonen. Goed om te zien dat de politie en inwoners hier samen mee aan de slag gaan!

Nieuwjaarsbijeenkomst ZOV
Ik ben bij de nieuwjaarsbijeenkomst geweest van de Zeelandse Ondernemers Vereniging (ZOV). Ondernemers uit Zeeland, Uden en de andere kernen van de nieuwe gemeente Maashorst waren voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Ik heb veel enthousiasme gezien bij ondernemers om mee te denken over de nieuwe gemeente en de economische agenda. Bereikbaarheid, uitgifte van industrieterreinen en werkgelegenheid waren thema’s die voorbijkwamen. De bijeenkomst was een mooie manier om kennis met elkaar te maken.

Bezoek Altena
Samen met het college van B&W heb ik een bezoek gebracht aan de nieuwe gemeente Altena. Zij hebben net een proces van herindeling achter de rug. Ik heb veel inspirerende voorbeelden gezien die we zeker kunnen gebruiken om samen met onze inwoners aan de slag te gaan met de nieuwe gemeente Maashorst.

Initiatiefgroep Zeeland
Samen met wethouder Böhmer heb ik overleg gehad met de initiatiefgroep Zeeland. Uit dat gesprek bleek dat de initiatiefgroep goed bezig is. Ook hebben we afspraken gemaakt op welke manier we samen inhoud kunnen geven aan de verschillende initiatieven waar ze mee bezig zijn, zoals bijvoorbeeld wonen, energie en de herindeling.

Pronkzitting
Natuurlijk was ik bij de uitverkochte Pronkzitting van Moesland en van de Smouzen! Dat was weer hartstikke leuk. Ik vond het fantastisch om te zien dat het de organisaties gelukt is om een avondvullend programma in elkaar te zetten met eigen artiesten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties