Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De afgelopen weken hebben vooral in het teken gestaan van de nieuwe gemeente Maashorst. Het college van Landerd heeft gesprekken gevoerd met het college van Uden en met de fractievoorzitters van de gemeenteraden. We hebben een aantal sessies gehad waarbij we gekeken hebben op welke manier we onze inwoners kunnen betrekken bij de ontwikkeling van de nieuwe gemeente Maashorst. Die gesprekken en sessies hadden een positieve sfeer en er was veel enthousiasme . Afgelopen dinsdag heeft het bestuur van Landerd en Uden het Plan van Aanpak voor de nieuwe gemeente vastgesteld. Dat plan gaat nu naar de gemeenteraden. We hopen daar net zoveel enthousiasme te ontmoeten!

Afgelopen week heb ik met een afvaardiging van Uden naar de Toekomst gesproken. Ik zie ook dat verschillende inwonergroepen in Uden en Landerd elkaar actief opzoeken rondom de herindeling. Dat juichen we natuurlijk zeer toe! Want de nieuwe gemeente, gaat vooral over inwoners en de kracht van de kernen.

Samen Landerd, Samen Beter
Ik ben aangesloten bij de werkgroep ‘Samen Landerd, Zonder Drugs’ van het programma ‘Samen Landerd, Samen Beter’. Regelmatig woon ik daarom een werksessie bij van de werkgroep. Ze praten me dan bij waar ze mee bezig zijn. De werkgroep is op dit moment bezig met een plan voor de activiteiten van dit jaar. Het is echt een leuke en bevlogen club. Daar ben ik erg blij om, want de problematiek rondom drugs verdient blijvend onze aandacht.

Centrumplan Schaijk
Met het college ben ik op bezoek geweest bij het Centrumplan in Schaijk. Daar hebben we al nieuwe bewoners kunnen ontmoeten. In maart worden de overige woningen en winkels opgeleverd. Er is dus nog veel te doen tot die tijd. Ik was nu al erg onder de indruk van de kwaliteit en het nieuwe beeld van Schaijk.

Muzisconcert
Afgelopen zondag ben ik weer naar een Muzisconcert geweest. Dit keer speelde het Cococollectief de Winterreise van Schubert. Een prachtig optreden weer! Mooi om te zien hoe muziek iedere keer weer mensen bijeenbrengt.

Wintermarkt Zeeland
Ook bezocht ik de Wintermarkt in Zeeland. Alle winkels waren open tijdens de markt en op het plein voor de kerk konden mensen wat eten en drinken. Wat me blij verraste was dat de markt, ondanks de erge koude, drukbezocht was. Goed om te zien dat de gezelligheid en elkaar ontmoeten dan toch belangrijker is dan het koude weer.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties