Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Het einde van het jaar, met alle activiteiten die daarbij horen, is weer in zicht. Zo was ik bij de eindejaarsactiviteit van MKB Schaijk-Reek en de eindejaarsborrel van de ZOV. Ook bezocht ik het Winterfestijn in Schaijk. Het winterfestijn zag er erg gezellig uit met alle kraampjes, de zingende koren en de Glow- en Snowrun voor kids. ’t Oventje bij Kaarslicht was ook erg geslaagd met de kraampjes, de glühwein en erwtensoep, de levende kerststal en de kerststukjes die te koop waren voor het goede doel.

Raadsbesluit
Afgelopen raadsvergadering gaf de gemeenteraad aan dat ik ook komende 6 jaar burgemeester van Landerd mag zijn. Gezien de besluitvorming rondom de Maashorst, wordt dat waarschijnlijk drie jaar. Ik ben natuurlijk erg blij met de uitspraak van de raad!

101 jaar!
Mevrouw De Jong werd 12 december 101 jaar. Reden voor een bezoekje en een bos met 101 rozen als cadeautje. Mevrouw De Jong houdt alles nog erg goed bij. Zo wist ze bijvoorbeeld dat ik afgelopen zomer de Alpe d’Huez ben opgerend en vertelde me dat ze daar vroeger met haar kinderen is geweest. 101 jaar en nog fit en actief, een geweldige prestatie. We hebben dan ook de afspraak gemaakt om elkaar volgend jaar weer te treffen.

Bindingsavond Brandweer Zeeland
De brandweer in Zeeland had haar jaarlijkse Bindingsavond. Daar mocht ik Jos de Looijer een lintje opspelden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanaf 1987 zat hij bij de vrijwillige brandweer. Jos, bedankt voor alle jaren die je je ingezet hebt voor onze veiligheid.

Terugblik 2018 Landerd TV
Het jaarjournaal van Landerd TV is weer opgenomen. Deze aflevering had als onderwerp ‘25 jaar Landerd’. Tijdens de opname keken oud-burgemeesters Doorn en Kooijmans en ik terug op het jaar 2018. We hadden een inspirerend samenzijn en een mooi gesprek. Ik nodig iedereen uit om deze uitzending van Landerd TV te bekijken. Dat kan nog tot en met 4 januari.

Reek Explodeert
De rechter heeft uitspraak gedaan over het afsteken van het vuurwerk in Reek. Goed nieuws, de vuurwerkshow mag doorgaan! Ontmoeten, minder overlast overdag en een mooie vuurwerkshow… Ik ben erg blij dat ‘Reek Explodeert’ kan plaatsvinden in de nacht van oud op nieuw!

Naturalisatie
Afgelopen vrijdag was er een naturalisatieceremonie voor drie personen. Iemand uit Letland, Thailand en een pasgeboren kindje waarvan de ouders uit Syrie komen. Altijd weer een bijzondere gebeurtenis om mee te mogen maken.

Afscheid familie Gerrits
Ook namen we afscheid van de familie Gerrits. Na ruim 40 jaar stoppen ze als marktkooplui. Samen met de marktkoopmeester bezocht ik hun kraam in Schaijk en stonden we even stil bij dit bijzondere feit. Ik had de eer om als een van de laatste een paar sokken te mogen kopen.

Lampionnentocht
Zaterdag 22 december was de jaarlijkse lampionoptocht ‘Docus de Das’. Samen met heel veel kinderen met lampionnetjes liep ik over het Docus de Daspad. Ieder jaar weer een erg leuke optocht!

En natuurlijk wens ik iedereen een gezond en heel goed 2019. Ik hoop u te zien op de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Landerd op maandag 7 januari!

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties