Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Vorige week was ik aanwezig bij de onthulling van Bram Huvenaars als nieuwe Prins van het Smousenrijk. Samen met zijn vriendin Kaylee en zijn adjudant Wout is hij de nieuwe heerser van De Smouskes. Met deze bekendmaking is het vorstelijk trio voor carnaval 2019 in Landerd weer bekend. De prinsen van het Kêlerijk (Mark) en Moesland (Bart) blijven daar namelijk nog een jaar de scepter zwaaien.

Eén Maashorstgemeente
De afgelopen weken stonden uiteraard weer enkele overleggen in het kader van de herindeling in mijn agenda. Op dit moment maakt bureau Twynstra Gudde het plan van aanpak. Onderdeel hierin is de manier waarop we onze inwoners gaan betrekken. Beide gemeentebesturen vinden dit een heel belangrijk onderwerp. Dit plan van aanpak wordt in februari 2019 aan de gemeenteraden ter goedkeuring voorgelegd. Daarna kan het plan verder uitgewerkt worden.

Agrifood Capital
Ik ben bij een bijeenkomst over Agrifood Capital geweest waar bospeentopper Jonkergouw uit Schaijk zijn betrokkenheid heeft getoond. Wethouders Brands en Böhmer gaven er presentaties over Agro As de Peel en de arbeidsmarkt. Landerd heeft veel profijt van Agrifood Capital en onze bedrijven maken goed gebruik van de mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld fruitteler Van den Elzen, Fruitzforlive van Sjef van Dongen en Jolanda Nooijen met Compliment.

Sinterklaas in Landerd
Sinterklaas is weer in het land en in Landerd! De drie kernen hebben hem een warm welkom gegeven. Het is elke keer weer een feest om de blije en verwachtingsvolle kindergezichten te zien.

Uitnodiging Udense musical
Op 7 december zijn het college en de raad van de gemeente Landerd uitgenodigd voor de voorstelling van de Udense musical. Vorige week kreeg ik een voorproefje en mocht ik samen met collega Hellegers de repetitie bijwonen. Het belooft een mooie voorstelling te worden!

Collega’s buitendienst uitgezwaaid
Vorige week heeft de gemeente Landerd tijdens een receptie afscheid genomen van drie collega’s die met pensioen gaan: Gerrie Droomers, Hans Vaneker en Tiny Dortmans. Zij zijn hier jarenlang het gezicht geweest van de buitendienst. We hebben ze kunnen bedanken voor hun inzet. Fijn dat hun opvolging goed geregeld is.

Jubileummiddag brandweer Schaijk
Tijdens de jubileumbijeenkomst van de brandweer in Schaijk hebben we, naast de uitreiking van een diploma, stilgestaan bij de inzet van al die vrijwilligers en hun enorme toegevoegde waarde. Ik ben echt heel trots op de brandweerteams zoals wij ze hebben.

Vogeltentoonstelling
Afgelopen weekend heb ik een kijkje genomen bij de grote kringtentoonstelling georganiseerd door Vogelvereniging Kleur en Zang uit Zeeland. Een tentoonstelling waar ruim 800 vogels te zien waren uit heel Noordoost-Brabant. Wethouder Böhmer had al eerder de opening verricht en de kampioenen de speldjes opgedaan.

Inbraakgolf
Tot slot wil ik nog aandacht vragen voor de enorme inbraakgolf in onze gemeente. Mensen, sluit uw huis goed af en meld verdachte situaties bij de politie 0900-8844. Gebruik ook de BuurtApp om buurtgenoten te informeren.

Marnix Bakermans
Burgemeester Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties