Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad unaniem de begroting voor 2019 vastgesteld. Dat betekent dat er volop uitvoering kan worden gegeven aan allerlei plannen. Bijvoorbeeld een nieuw dorpshuis in Zeeland, de sport- en spelvoorzieningen in Reek en de afronding van het centrumplan Schaijk, om er enkele te noemen.

Eén maashorstgemeente
De kranten staan er mee vol. Afgelopen donderdag nam onze gemeenteraad (en ook die van Uden) een belangrijk besluit om in principe over te gaan tot de vorming van één maashorstgemeente. Na vier jaar van onderzoek is met dit besluit de richting voor de toekomst van onze gemeente bepaald: een regionaal sterke speler met een stevige ambitie qua dienstverlening, voorzieningen en werkgelegenheid en met sterke kernen rondom natuurgebied De Maashorst.
Het uitgangspunt is om samen met inwoners en organisaties te komen tot een inspirerende visie op de nieuwe gemeente. Inzet voor de komende periode is om iedereen die een bijdrage wil leveren aan de vorming van de nieuwe gemeente, hierbij te betrekken.

Bedrijfsbezoek
Met het college ben ik op bedrijfsbezoek geweest bij Van Tienen drankautomaten in Zeeland. Een mooi Brabants familiebedrijf. Het is goed om te zien dat, nu het economisch beter gaat, nieuwe ambities waargemaakt kunnen worden.

‘Burgemeesterklasje’
Eén keer per jaar heb ik een bijeenkomst met de burgemeesters die net als ik zes jaar geleden zijn gestart als burgemeester. Zo ook vorige week. Heel prettig en zinvol om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Ouder-kind avond
Ik ben weer aanwezig geweest bij een ouder-kindavond van onderwijs, GGD, Bureau Halt, Politie en gemeente. We hebben gesproken over groepsdruk onder kinderen, maar ook onder ouders. De afspraak is onder de achttien geen alcohol, tabak of drugs.

Carnavalsseizoen geopend
Afgelopen weekend is met de activiteiten rondom de Elfde van de Elfde het carnavalsseizoen weer van start gegaan. In de week ervoor had ik voorbereidend overleg met de verenigingen in de aanloop naar het carnaval. Het belooft weer een fantastisch feest te worden in onze drie kernen!

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties