Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

We kunnen terugkijken op een heel succesvol Oerfestival met geweldige activiteiten voor diverse doelgroepen. Mijn collega Hans Vereijken heeft het festival, samen met collega’s uit de regio, geopend. Goed om te zien dat De Maashorst meer en meer op de kaart komt te staan.

200 jaar Wapen van Reek
Wat heeft Reek een geweldig evenement georganiseerd rondom 200 jaar Wapen van Reek. Prachtige beleving en mooie activiteiten. Ik was onder andere aanwezig bij de slotceremonie. Mijn complimenten voor de organisatie, ze hadden het fantastisch voor elkaar.

Dagopvang De Wijers
Ik heb de opening mogen verrichten van de vernieuwde dagopvang De Wijers in Schaijk. Goed dat dit soort ondersteuning er is, mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Bezoekers kunnen er in een ontspannen en prettige sfeer de dag doorbrengen, anderen ontmoeten en actief blijven. Zo kunnen ze blijven meedoen en horen ze erbij. We mogen trots zijn op dit soort initiatieven.

Maashorstgemeente
Vorige week was er weer een bijeenkomst van de gemeenteraden van Uden en Landerd. Tijdens de bijeenkomst is gesproken naar het raadsvoorstel voor het principebesluit en was er veel ruimte voor verdere kennismaking.
Later in de week werd het raadsvoorstel in Landerd besproken tijdens de voorbereidende raadsvergadering. Daar bleek dat er veel steun is voor het voorstel en er is aandacht gevraagd en toegezegd voor het betrekken van inwoners. Op 8 november komt het voorstel aan de orde tijdens de raadsvergadering. Wordt vervolgd.

Gesprekken in de regio
Samen met het college heb ik een kennismakingsgesprek gehad met het college van Grave. Heel prettig om elkaar te kennen en van gedachten te kunnen wisselen over een aantal thema’s. We hebben gesproken over onder andere de N324, toerisme, regionale samenwerking, de bestuurlijke toekomst en de ontwikkeling van de detailhandel.
Verder ben ik bij een informatiebijeenkomst geweest van de gemeenteraden uit onze regio. Een heel zinvolle bijeenkomst waar de brandweer, GGD en ODBN (op uitnodiging van de gemeenteraden) in gesprek zijn gegaan over ontwikkeling van beleid en de uitvoering ervan.

Opening brandweermuseum
Afgelopen weekend verrichte ik in de brandweerkazerne Zeeland de opening van de nieuwe locatie van het brandweermuseum; een goed initiatief. Het legt de historie vast en zorgt ervoor dat mensen, nu en later, zich een beeld kunnen vormen van de ontwikkelingen sinds eind 1700. En wat is het brandweervak veranderd in al die jaren!

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties