Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Ik ben gestart met een serie bezoeken aan maatschappelijke partners. Zo ben ik vorige week aangesloten bij een vergadering van Zorgcoöperatie Reek. Ik ben onder de indruk van het feit dat zij in staat zijn zovelen uit het dorp te betrekken. Daarmee ontlasten ze vele anderen, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers. In ditzelfde kader ben ik ook aangeschoven bij Dorpsontwikkeling Reek.

Op bezoek bij basisscholen
Om de Keukenbazen Battle te promoten, ben ik op bezoek geweest bij vier basisscholen. De Keukenbazen Battle is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Aanleiding voor de wedstrijd is dat twintig procent van onze inwoners werkzaam is binnen de voedingssector, of dat nu is binnen de ICT, als agrariër of in de horeca.

Raadsleden ontmoetten vrijwilligers
Ik heb een mooie ontmoetingsavond van raadsleden en vrijwilligers bijgewoond. De bijeenkomst was gericht op het ontmoeten en elkaar leren kennen. Het was goed om te zien dat er ook kruisbestuiving tussen de verschillende organisaties was! De gemeenteraad komt binnenkort weer bijeen om verder te praten over het onderwerp Burgerparticipatie.

Maashorstgemeente
Vorige week zijn de gemeenteraden van Landerd en Uden bij elkaar geweest. Zij hebben gesproken over het vormen van een Maashorstgemeente en dan met name over de vormgeving van het proces en de rol van de raden daarin. De colleges gaan een voorstel voorbereiden zodat de gemeenteraden op 8 november een principebesluit kunnen nemen over het voornemen om een Maashorstgemeente te vormen. Vervolgens kan in februari 2019 het Plan van aanpak vastgesteld worden om te komen tot het herindelingsontwerp. Daarin staat op welke wijze de Maashorstgemeente gevormd gaat worden.

Gesprekken in de regio
Binnen de regio hebben we het college van Mill en Sint Hubert ontmoet. Vooral de ontwikkelingen rond Agro As de Peel en de herindeling binnen het Land van Cuijk en de vorming van een Maashorstgemeente waren onderwerp van gesprek.

Bijeenkomst IBN
Samen met wethouder Böhmer ben ik bij de regiobijeenkomst van IBN geweest. IBN is onze partner bij het uitvoeren van de participatiewet. Uitgangspunt is om iedereen mee te laten doen. Om Maarten Gielen van IBN te citeren: “We gaan uit van de mogelijkheden en niet van de beperkingen”. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Herdenking veteranen
Ik ben afgelopen zaterdag aanwezig geweest bij een herdenkingsbijeenkomst die georganiseerd werd door Stichting Udense veteranen, waar ook de Landerdse veteranen bij zijn aangesloten. Het was een waardige herdenking en een fijn moment om samen verhalen te delen.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties