Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Na een heerlijke vakantie ben ik weer aan de slag gegaan.

Jeugdvakantiekampen
Eerder al vertelde mijn waarnemer loco-burgemeester Brands over het Moeschakamp. Inmiddels hebben we ook het Inkakamp en de Kelekeet achter de rug. Wat mogen we trots zijn op deze evenementen. Drukbezochte weken, goed georganiseerd en grote inzet van vrijwilligers. Het doet me ook goed om te zien dat juist zoveel jongeren actief zijn als vrijwilliger.

Kermis Schaijk
Vorig weekend mocht ik de kermis in Schaijk openen. Het zag er weer prachtig uit. Volop vertier en veel vrolijke kinderen met ouders en grootouders.

Classic motorrace
Dat weekend ben ik ook bij de Classic motorrace in Zeeland geweest, een mooi evenement dat voor de tweede keer in Zeeland werd georganiseerd. Er waren onder andere regelmatigheidsritten voor historische race- en sportmotoren. Mijn complimenten voor de organisatie.

Q-koorts
Ik heb vorige week een gesprek gehad met een Q-koorts patiënt uit Landerd. Als lid van de Raad van toezicht vind ik het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en behoeften. Regelmatig contact met patiënten helpt daar bij. (Voor de digitale lezers:) aanstaande donderdag 23 augustus is in Onder de Linde in Schaijk een bijeenkomst van de Q-kring Landerd, een ontmoetingsplek voor Q-koortsslachtoffers. Wethouder Böhmer (portefeuille Zorg) is daar aanwezig.

Drugs, dat kunnen we hier niet gebruiken
Ik had vorige week een bijeenkomst met de stuurgroep Denormalisering drugs, ter voorbereiding van de regionale aanpak van drugsgebruik. Er wordt op dit moment volop nagedacht over activiteiten. Ik hoop dat we hier in januari mee van start kunnen gaan.

Diabetes challenge
In het kader van de nationale Diabetes Challenge, een initiatief van volleyballer Bas van de Goor, heb ik een afgelopen week meegewandeld in Zeeland. De challenge is een prachtig initiatief om de gezondheid van diabetespatiënten te verbeteren. Gedurende zo’n 20 weken wordt er wekelijks gewandeld op 200 locaties in Nederland. De challenge loopt nog tot september.

Verenigingsleven
Ik heb een kijkje genomen bij de Voetbaldagen van Festilent. Wethouder Böhmer heeft eerder die week de opening verricht voor dit sportieve evenement.
Verder ben ik op bezoek geweest bij Le Jeteur die een open toernooi organiseerde ter ere van het nieuwe clubhuis. De banen liggen er prachtig bij. Het doorzettingsvermogen van het bestuur heeft vruchten afgeworpen!

Tot slot was ik aanwezig bij het 10-jarig bestaan van hondenschool Enzo, waar ik voor deze ene keer mee mocht jureren bij een wedstrijd. Herder Boyd is er met de eerste prijs van door gegaan.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties