Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Gesprek met college Uden
Enkele weken geleden hebben de colleges van Uden en Landerd met elkaar gesproken over de gedeelde wens van één Maashorstgemeente. Een constructieve en plezierige dag met als belangrijkste conclusie dat beide colleges samen willen bouwen aan een volwaardige Maashorstgemeente. Een groene gemeente met een stevige ambitie op het gebied van dienstverlening, voorzieningen en werkgelegenheid en met krachtige leefbare kernen georiënteerd rondom natuurgebied De Maashorst. In september gaan de gemeenteraden met elkaar in gesprek.

Veiligheid op recreatieparken
Als boegbeeld was ik aanwezig bij een bijeenkomst over de aanpak van ondermijning op recreatieparken. Een project binnen de provincies Zeeland en Noord-Brabant om criminaliteit op campings terug te dringen. Onze lokale aandacht hiervoor is in de regio opgevallen; we vinden veiligheid op onze recreatieterreinen erg belangrijk.

Onthulling bord camping De Heische Tip
Ik mocht een bord onthullen op camping De Heische Tip, waarop zij de toekomstplannen voor het vernieuwde deel van hun terrein presenteren. Zoals gezegd vinden we de kwaliteit van de campings belangrijk. Onze recreatieterreinen leveren een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling in onze dorpen. Met de ontwikkeling in De Maashorst zien we dat ook campings hierbij aansluiten. Een goede zaak.

Samenloop voor Hoop
Vorig weekend stond in het teken van de Samenloop voor Hoop: massaal 24 uur wandelen in de strijd tegen kanker. Het kernwoord was Verbinden: samen lachen, samen huilen. Mijn complimenten voor de organisatie. Het was een groot succes en er is ruim 70 duizend euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

DAW gepromoveerd
In datzelfde weekend wist DAW in Limburg na een zwaar bevochten overwinning de tweede klasse te bereiken.

Afscheid afdelingshoofd
We hebben afscheid genomen van Jan van Gorp als hoofd van de afdeling Realisatie en Beheer. Als afdelingshoofd was hij vaak aanwezig bij bijeenkomsten met onze inwoners. Hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen.

Toekomst Schaijk
Een groep sleutelfiguren uit Schaijk heeft een presentatie gegeven aan het college over hun plannen voor de toekomst van Schaijk. Mooie ambitieuze plannen. Ik hoop dat we samen het groene, bruisende en sociale hart kunnen laten kloppen.

Raadsuitstapje
Afgelopen vrijdag zijn we met de gemeenteraad op stap geweest. Een gezellige middag en avond in de Maashorst; heel goed om samen leuke dingen te ondernemen.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties