Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

In het kader van mijn deelname aan de Alpe d’HuZes was ik een week uit huis. Mijn collega’s uit het college hebben mij waargenomen.

Jeugdcarnaval
Vorige week heb ik overleg gehad met de carnavalsvereniging De Moeslanden over het jeugdcarnaval. Zij hebben dit jaar een fantastisch feest georganiseerd, wat waarschijnlijk ook een vervolg gaat krijgen. Wel is er blijvend aandacht nodig voor alcoholgebruik onder jongeren. Zeer zeker ook bij de ouders.

Bestuurlijke overleggen
In een overleg met de Gedeputeerde heb ik gesproken over de voortgang van de transitie van de landbouw. We bekijken hoe gemeenten en provincie zij aan zij op kunnen trekken om uitvoerbaar beleid te maken.
Ik heb een kennismakingsgesprek gehad met mijn collega burgemeester van Meijerstad. We hebben het vooral gehad over de agenda van de regio. Klimaat, Voeding en gezondheid en Landbouw.

Landerdse Omroep Stichting
Ik heb overleg gehad met de Landerdse Omroep Stichting. De stichting bestaat dit jaar 25 jaar. Een club waar we trots op mogen zijn; zowel bij televisie als radio loopt het uitstekend.

Samenloop voor Hoop
Dit weekend vindt de Samenloop voor Hoop plaats: massaal 24 uur wandelen in de strijd tegen kanker. Ik heb vorige week overleg gehad met de organisatie. Ik heb veel vertrouwen dat het weer een groot succes zal worden. Ook vanuit de gemeente loopt een team mee.

Bijeenkomst gemeenteraad
In een bijeenkomst met de gemeenteraad hebben we het gehad over ondermijning en de invloed daarvan op de politiek. Waarbij de basis blijft ogen en oren open houden en verdachte situaties melden.

Verder...
ben ik op bezoek geweest bij de heer en mevrouw Van Boekel uit Zeeland, die hun 60-jarig huwelijk vierden. Daarnaast heb ik een bezoek gebracht aan DAW om te kijken naar de promotiewedstrijd.

Aanpak drugs
Tot slot heb ik afgelopen maandag met de staatssecretaris om tafel gezeten om te praten over de regionale aanpak van drugs. We hebben voorgelegd hoe we dat hier in Brabant willen doen. De staatssecretaris was enthousiast en heeft aangegeven hier graag met de regio over in gesprek te blijven. Heel fijn, want drugs zijn nog steeds een groot probleem, Brabantbreed maar ook in onze dorpen.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties