Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Vorige week was ik aanwezig bij de ondertekening van het Predicaat Hofleverancier voor bouwbedrijf Van der Heijden. Een prachtige erkenning en ondersteuning voor dit Landerdse bouwbedrijf. Gefeliciteerd!

AgriFood Capital
Met collega-burgemeesters uit Meierijstad en Bernheze heb ik gesproken over de verschillende thema’s onder de vlag van AgriFood Capital: Energie en Klimaat, Voeding en Gezondheid en Transitie landbouw. Je kunt dit soort grote thema’s niet alleen oppakken, daarom hebben we de taken verdeeld. Voor het thema Transitie landbouw zal ik de kar trekken binnen de regio.

Interview schoolkrant
Kinderen van het Kinderhuis Reek hebben mij geïnterviewd voor de schoolkrant van basisschool De Vlinder. Het was een scherp interview met kritische vragen, dus ik ben benieuwd naar het resultaat.

Carrousel Groen
Samen met wethouder Böhmer ben ik naar de fashion show van de Groene Draad geweest, een bedrijf binnen Carrousel Groen. Buiten het feit dat het een prachtige show was, deed het ons goed om te zien hoe mensen een groei doormaken door binnen de Carrousel te werken.

Prestatie brandweer
Ik was er niet bij aanwezig, maar het is een vermelding waard: de Brandweer Schaijk heeft de eerste ronde van de gewestelijke brandweer wedstrijd gewonnen en is door naar de volgende ronde. Die is op 16 juni in Belfeld (Limburg). Gefeliciteerd en heel veel succes daar!

Veiligheid in de wijk
Op het politiebureau in Uden was een bijeenkomst met de BIN’s (Buurtinformatienetwerken). We hebben er gesproken over het onderwerp Veiligheid in de wijk. Volgend jaar gaat u hier zeker meer over horen.

Maashorstgemeente
Vorige week zijn de colleges van Landerd en Uden bijeen geweest. Aanleiding was kennismaking en het voornemen om een mogelijke fusie te verkennen tussen onze beide gemeenten, zoals beide coalities in hun coalitieprogramma hebben opgenomen.
We hebben de gedeelde wens van één Maashorstgemeente naar elkaar uitgesproken en afgesproken dat we snel met elkaar aan tafel gaan om verder te praten. We verwachten dan kort na de zomer met de gemeenteraad in gesprek te kunnen gaan over de vormgeving van het proces. Een belangrijk onderdeel daarbij is in elk geval de wijze waarop we de inwoners van onze beide gemeenten gaan betrekken.

Afscheid wethouders
Vorige week hebben we tijdens een receptie met veel waardering afscheid genomen van wethouders Maathuis en Jonkergouw. Het was een drukbezochte en gezellige bijeenkomst.

Coalitieprogramma
Tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag is het nieuwe coalitieprogramma Krachtige kernen in de Maashorst vastgesteld. Daarmee is de koers voor de komende vier jaar bepaald.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties