Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Ik heb een bezoek gebracht aan de groepen 7 en 8 van basisschool Vlasgaard en aan de leerlingenraad van basisschool Oventje. Bijzonder actieve kinderen met leuke vragen.

Stagiair

De 15-jarige Rens van de Ven heeft bij mij een zogenoemde snuffelstage gehad. Hij is samen met mij een dag op pad geweest. Zo waren we aanwezig bij de officiële start van de reconstructie van de N324. Verder zijn we samen op bezoek geweest bij Point O in Schaijk, een safe house voor meerderjarige verslaafden in herstel. Een indrukwekkend bezoek!
Daarna hebben we de leerlingenraad van basisschool den Omgang op bezoek gehad in het gemeentehuis waar we ze een rondleiding hebben gegeven.
Het was een gezellige dag met Rens. Ik ben benieuwd of we hem over een aantal jaren ergens als burgemeester tegen gaan komen.

Kennismaking met raadsleden
Ik ben bezig met een serie kennismakingsgesprekken met nieuwe raadsleden. Heel prettig om even in een ongedwongen sfeer kennis met elkaar te kunnen maken.

Installatie nieuw college
Vorige week is, met de benoeming van wethouders Ben Brands, Moritz Böhmer en Hans Vereijken het nieuwe college geïnstalleerd. Als gevolg van het aantreden van Moritz Böhmer als wethouder is Gerhard Benneker geïnstalleerd als raadslid. Ik wens raadsleden en wethouders veel succes toe.

Huldiging jubilarissen
Ik heb vijf jubilarissen van de Katholieke Vrouwenbond Zeeland mogen huldigen. Een vereniging die al sinds 1948 in Zeeland gevestigd is en diverse activiteiten organiseert voor de leden. Twee leden (Jo Bongers en Mien Geurts-van Kessel) vierden hun 50-jarig jubileum, Johanna van Boxtel vierde haar 40-jarig jubileum en de leden Corrie Bongers en Mien Emons hun 25-jarig jubileum.

Activiteiten Pinksterweekend
Bij het Sint Jacobus gilde heb ik afgelopen weekend het Koningschieten geopend. Een gezellige bijeenkomst en prachtig weer. Angela van der Ven is er gehuldigd tot koningin.
Door de vele activiteiten tijdens het Pinksterweekend heb ik helaas niet deel kunnen nemen aan het Rundje Landerd. Een tocht van 25 kilometer langs al het moois dat Schaijk, Reek en Zeeland te bieden hebben. Ik heb begrepen dat het een geslaagde eerste editie was, met zo’n 350 deelnemers die fietsend of wandelend konden proeven en genieten van onze mooie gemeente.

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties